Gorazd Drobnič je dosegel tretji zadetek za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Gorazd Drobnič je dosegel tretji zadetek za Slovenijo. Foto: MMC RTV SLO
Slovenci v drugo nadigrali Romune

Reprezentanci sta se pomerili že v sredo, v Tolminu je bil izid neodločen 4:4. Selektor Andrej Dobovičnik je pred EP-jem ostal brez Gašperja Vrhovca, ki si je prav na sredini tekmi proti Romuniji huje poškodoval koleno. V ekipo pa se je vrnil Igor Osredkar.

Uršič hitro dvakrat natančen
Slovenija je povedla v osmi minuti, ko se je po dobrih obrambah vratarja Alana Pertovta v napadu izkazal še Rajko Uršič. Slovenski napadi so se nadaljevali, Uršič je zadel še drugič, že pred tem pa sta se zapletla Slaviša Goranovič in Romun Zoltan. Sodnik je domačemu igralcu pokazal rdeči karton, Romun pa je za pljunek dobil rumenega.

Romuni le enkrat ukanili Pertovta
Siniša Brkič
je v 24. minuti lepo zaposlil Gorazda Drobniča, ki je matiral romunskega vratarja za visoko vodstvo s 3:0. Romuni so v 33. minuti na igrišče poslali vratarja igralca, a je najprej njihove upe potopil Pertovt, potem pa Kristjan Čujec, ki je v 35. minuti dosegel svoj šesti reprezentančni zadetek. Gostje so preko Cosme v naslednji minut le zabili častni zadetek za 4:1, Damir Pertič pa je s petim golom dokončno zapečatil usodo gostov.

"To je bila zadnja tekma, ki smo jo odigrali pred odhodom na Madžarsko. Srčno upam, da si bodo fantje odpočili. Imamo pet, šest dni do prve tekme in računam na to, da bodo še bolj pravi, kot so bili na teh zadnjih tekmah. Z rezultatom sem absolutno zadovoljen, igra pa je na trenutke še raztrgana in tekmecem pustimo še preveč prostora," je dvoboj z Romuni ocenil selektor Dobovičnik in se že ozrl na bližnje EP: "Kljub temu, da na prvenstvo ne peljemo Gašperja Vrhovca, upam, da se bomo Rusom uprli po najboljših močeh. Osredkar je z nami v ekipi, opravil je tudi ogrevanje. Danes se bomo odločili, ali bomo iz rezerve poklicali še katerega od igralcev. Nekoga bomo verjetno morali."

V nedeljo na Madžarsko
Za Slovenijo je bila to 138. uradna tekma. Slovenci so jih dobili 53, 62 so jih izgubili, na 23 pa igrali neodločeno. Slovenska reprezentanca se bo na Madžarsko podala v nedeljo. Na EP-ju, ki se bo začelo 19. januarja, bosta njeni tekmici v skupini C Rusija in Srbija.

Pripravljalna tekma, Kobarid:
SLOVENIJA
- ROMUNIJA 5:1 (2:0)
500; Uršič 8., 17., Drobnič 24., Čujec 35., Pertič 37.; Csoma 36.

Slovenci v drugo nadigrali Romune