Mauricio Isla je Čile popeljal v polfinale. Foto: Reuters
Mauricio Isla je Čile popeljal v polfinale. Foto: Reuters
Edinson Cavani
Za Edinsonom Cavanijem ni najboljši teden. Na četrtfinalni tekmi je prejel rdeči karton in izpadel z Urugvajem, za nameček pa naj bi bil v ponedeljek v prometno nesrečo, v kateri je umrla ena oseba, vpleten njegov oče. Foto: Reuters
Po provokaciji Jare Cavani izključen

Čile, ki lahko na domačih tleh prvič postane južnoameriški prvak, je dolgo lomil urugvajsko obrambo, v kateri sta blestela Diego Godin in Jose Gimenez. Urugvajci so se večji del tekme branili, gostitelji pa so imeli pri razvijanju želene igre nemalo preglavic.

V nadaljevanju so Urugvajci domače navijače skoraj šokirali, a je bil volej Diega Rolana prešibek, da bi ogrozil opreznega vratarja Claudia Brava. Rezultat se je vendarle spremenil v 81. minuti, ko je Isla z roba kazenskega prostora hladnokrvno matiral nemočnega Fernanda Muslero.

Cavani izključen po 'udarcu'
Urugvajci so srečanje sicer končali zgolj z devetimi nogometaši. Že po dobri uri igre je bil zaradi drugega prejetega rumenega kartona - prejel ga je zaradi 'udarca' v obraz Gonzala Jare - izključen Edinson Cavani, v zaključku tekme pa je moral predčasno pod prho še Jorge Fucile. Jara je sprva sprovociral napadalca PSG-ja, nato pa padel kot pokošen, ko ga je slednji udaril.

Tabarez besen kot ris
Po srečanju je bil urugvajski selektor Oscar Tabarez besen kot ris in je hitro stopil v bran svojemu zvezdniku Cavaniju. "Glede izključitve Cavanija: sami ste videli, kaj se je zgodilo. Morda glavni sodnik tega ni videl, toda stranski bi moral," je povedal o Cavanijevi izključitvi in Jarinem simuliranju. Dodal je: "Do takrat smo imeli tekmo pod nadzorom. Z desetimi igralci pa se je ta nadzor močno zmanjšal."

Čile se bo v polfinalu pomeril z zmagovalcem drugega četrtfinalnega obračuna med Bolivijo in Perujem. V soboto ob 1.30 je na sporedu tretja četrtfinalna tekma med Argentino in Kolumbijo, ob 23.30 pa nato še zadnji obračun najboljših osem med Brazilijo in Paragvajem.

44. Copa America, četrtfinale:
ČILE - Urugvaj (1)
Isla 81.
RK: Cavani 63., Fucile 90./oba Urugvaj

Petek ob 1.30:
BOLIVIJA - PERU (2)

Sobota ob 1.30:
ARGENTINA - KOLUMBIJA (3)

Sobota ob 23.30:
BRAZILIJA - PARAGVAJ (4)

Po provokaciji Jare Cavani izključen