Veselje Celjanov po avtogolu Ilije Martinovića. Varovanci Agrona Šalje so v boju za obstanek dosegli pomembno zmago. Celje je spomladi edini zmagi doseglo nad Mariborom, saj je 20. februarja z 1:0 slavilo v Ljudskem vrtu (Filip Dangubić). Foto: www.alesfevzer.com
Veselje Celjanov po avtogolu Ilije Martinovića. Varovanci Agrona Šalje so v boju za obstanek dosegli pomembno zmago. Celje je spomladi edini zmagi doseglo nad Mariborom, saj je 20. februarja z 1:0 slavilo v Ljudskem vrtu (Filip Dangubić). Foto: www.alesfevzer.com

Štajerski derbi se je začel odprto na obeh straneh, pobudo pa so prevzeli Mariborčani, ki so nizali nevarne akcije. V 30. minuti je po podaji Vida Kodermana z leve strani Aljoša Matko na daljši vratnici za las zgrešil mrežo. Malo pozneje pa je Matjaž Rozman tik pred golovo črto ustavil poskus dos Santosa. Vijoličasti so pritiskali, zadetek je visel v zraku.

Celjani še drugič spomladi ugnali Maribor

Vrbanec podal, Martinović dosegel avtogol
A v trenutkih, ko so gostje napadali, so domači povedli. V 35. minuti je Matic Vrbanec izvajal prosti strel z leve strani, žoga je v kazenskem prostoru dobesedno zadela v glavo Ilijo Martinovića in se od tal odbila za hrbet Ažbeta Juga. Veselje za domače in šok za Mariborčane. Celjani so do konca polčasa še nekajkrat nevarno zapretili, dvakrat je v kazenskem prostoru poskusil Ivan Božić, a so ga Mariborčani uspeli blokirati. Statistika: posest žoge 50:50, streli 6:5 za Maribor, v okvir vrat 2:2.

Martinović premagal svojega vratarja Juga

Požeg Vancaš in Kronaveter zrežirala izenačenje
V 57. minuti je Martinović meril čez vrata. Dve minuti pozneje je trener Maribora Simon Rožman opravil tri menjave: na zelenico so vstopili Rudi Požeg Vancaš (Santos), Blaž Vrhovec (Gal Gorenak) in Rok Kronaveter (Aljoša Matko). Pritisk Maribora se je v nadaljevanju stopnjeval, a Celje je odbilo vse napade. Tako je bilo vse do 75. minute, ko si je Požeg Vancaš izmenjal dvojno podajo s Kronavetrom, nato pa ustrelil z roba kazenskega prostora. Žoga je zadela Josipa Ćalušića, spremenila smer in v loku končala za hrbtom Rozmana.

Rudi Požeg Vancaš zadel za izenačenje

Kuzmanović in Sokler izigrala obrambo Maribora
Maribor je po izenačenju napadal za zmagoviti zadetek, a mu ni uspelo. Na drugi strani je Celje v 89. minuti izpeljalo zmagovito akcijo. Mićo Kuzmanović je sijajno prodrl v kazenski prostor (ušel je Špiru Peričiću), nato pa podal v sredino, kjer je Ester Sokler žogo zabil v mrežo. Končna statistika: posest žoge 56:44, streli 13:9, v okvir vrat 3:2 – vse za Maribor. Celjani se v boju za obstanek veselijo pomembne zmage.

Ester Sokler v 89. minuti zabil odločilni gol

Rožman: Točkovno smo si zaslužili več. Kar se tiče igre, pa je to naš maksimum.
"Mislim, da smo dobro odprli tekmo, v prvih 35 minutah prišli do zelo zrelih priložnosti prek bočnih položajev. V glavi imam dve, tri situacije, a žal nismo zadeli. Na drugi strani smo dobili prvi gol iz prekinitve. Lovili smo se do polčasa. Dober drugi polčas, priigrali smo si štiri, pet priložnosti, žal jih nismo realizirali. Mislim, da smo si točkovno zaslužili več, a kar se tiče same igre, je to v tem trenutku naš maksimum. Z naše strani ni nobene predaje, dovolj tekem je še do konca. Igrišče vedno vse pokaže, črto bomo potegnili na koncu,"
je po tekmi dejal trener Maribora Simon Rožman.

Šalja: Trpeli smo, a smo verjeli, za kar smo bili na koncu nagrajeni.
"Nogomet je vedno zanimiv. Zmaga je po nizu porazov vedno zdravilo. Čeprav smo trpeli, so igralci verjeli vase, kar nas je na koncu nagradilo. Tekma je bila težka, ker je bil nasproti Maribor, ki ima kakovost za naš prostor. V drugem polčasu je bil Maribor boljši, to moramo priznati, mi smo se borili, kolikor smo se lahko, in na koncu iztržili ugoden rezultat za nas, ki nam veliko pomeni,"
pa je ocenil trener Celja Agron Šalja.

Obračun na stadionu Rajka Štolfe v Sežani se je končal brez golov. Foto: www.alesfevzer.com
Obračun na stadionu Rajka Štolfe v Sežani se je končal brez golov. Foto: www.alesfevzer.com

Sežana na stoti tekmi med elito remizirala z Domžalami
V prvi tekmi dneva so CB24 Tabor Sežana in Domžale remizirali (0:0). Sežanci so igrali svojo stoto prvoligaško tekmo, jubileja pa niso uspeli proslaviti z zmago. Moštvi si večjih priložnosti nista priigrali. V prvem polčasu je bilo še najnevarneje po strelu Denisa Kouaa, ko je v 21. minuti sprožil z roba kazenskega prostora, dobro pa je posredoval Ajdin Mulalić.

V uvodu drugega polčasa, poškodovanega glavnega sodnika Aleksandra Matkovića je zamenjal Dragoslav Perić, je bilo nekajkrat kar nevarno na obeh straneh, med drugim je v 52. minuti Jakupović poskusil z 18 metrov, Koprivec je žogo odbil v kot, v 54. pa je na drugi strani Marko Krivičić streljal s 25 metrov, izkazal pa se je Mulalić. Omeniti velja še zaključek tekme. V 90. minuti je po kotu z desne strani Mihael Briški z glavo žogo poslal malce čez prečko, v zadnji minuti dodatka pa je pred sežanskim golom nespretno reagiral Slobodan Vuk, tako da je ostalo pri 0:0.

Tudi na stadionu Bonifika v Kopru sta mreži mirovali. Foto: www.alesfevzer.com
Tudi na stadionu Bonifika v Kopru sta mreži mirovali. Foto: www.alesfevzer.com

Strelci Kopra in Brava na deževni Bonifiki brez nabojev
Tudi zadnji obračun dneva med Koprom in Bravom se je končal brez golov. Srečanje v vetru in dežju na koprski Bonifiki ni postreglo s predstavo za nogometne sladokusce. V prvem polčasu je še najnevarnejši strel sprožil Mitja Križan, ko je v enajsti minuti žogo poslal malo čez prečko. V 37. minuti je Mustafi Nukiću, ki je poskusil malce z desne, veselje preprečil mladi Maj Mittendorfer, ki je v petek podpisal profesionalno pogodbo s primorskim klubom.

V drugem polčasu je spet prvi s strelom z glavo zagrozil Križan, Ivan Vargić pa je žogo ujel. V 74. minuti so imeli domači znova priložnost, tudi takrat strel z glavo ni bil dovolj natančen. Sicer pa tekma tudi v tem delu ni ponudila veliko nogometnih užitkov, tudi poskus Martina Kramariča v 80. minuti je bil preslab za spremembo izida. V 85. minuti je po kotu s strelom z glavo zgrešil še Žan Žužek, to pa je bila tudi zadnja obetavnejša akcija tekme.


NOGOMET

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE

31. KROG


CELJE – MARIBOR 2:1 (1:0)
Martinović 35./ag, Sokler 89.; Požeg Vancaš 75.

Celje: Rozman, Kadušić, Zaletel, Stojinović (71./Ćalušić), Brecl, Vrbanec, Novak, Rorič (79./Kljun), Božić (79./Matjašič), Kerin (66./Kuzmanović), Dangubić (80./Sokler).

Maribor: Jug, Koderman, Peričić, Martinović, Klinar, Gorenak (59./Vrhovec), Pihler (81./Kotnik), Repas, dos Santos (59./Požeg Vancaš), Matko (59./Kronaveter), Mlakar.

Sodnik: Dejan Balažič (Ljubljana)


CB24 TABOR SEŽANA – DOMŽALE 0:0

CB24 Tabor Sežana: Koprivec, Azinović, Nemanič, Briški, Salkić, Makoumbou (90./Ovsenek), Doukoure Grobry, Kouao, Krivičić ( 82./Tolić), Djalo Aldair (82./Stare), Ndzengue (57./Stančič).

Domžale: Mulalić, Šoštarič Karič, Klemenčič, Vuklišević, Žinič, Käit (65./Pišek), Markuš, Svetlin (65./Martinović, 78./Vuk), Ibričić, Jakupović, Podlogar (86./Perc).

Sodnik: Aleksandar Matković (Ravne na Koroškem), Dragoslav Perić (Kranj)


KOPER – BRAVO 0:0

Koper: Vargić, Mittendorfer, Mišić, Žužek, Dodlek (72./Jozinović), Cerovec, Pejić (72./Viler), Guberac, Jelić Balta (46./Knežević, 79./Vršič), Juffo (55./Spinelli), Mulahusejnović.

Bravo: Vekić, Drkušić (86./Klemenčič), Križan, Španring, Matko (84./Kurtović), Kirm, Žinko, Trontelj, Kramarič, Nukić, Tučić (90./Maružin).

Sodnik: Bojan Mertik (Odranci)


Nedelja ob 17.15:
OLIMPIJA – ALUMINIJ

Odigrano v petek:
GORICA – MURA 1:5 (1:2)
Begić 17.; Zirdum 23./ag., Cipot 39., Gorenc 54., Bobičanec 70., Štrakl 90.

Lestvica:                             
OLIMPIJA          30 16  9  5 42:22 57
MARIBOR           31 14 11  6 56:38 53
MURA              31 14 10  7 40:22 52
DOMŽALE           31 12 12  7 45:34 48
KOPER             31 11  9 11 37:42 42
CB24 TABOR SEŽANA 31 11  7 13 36:38 40
BRAVO             31  8 13 10 31:33 37
CELJE             31  8  7 16 27:38 31
ALUMINIJ          30  7 10 13 21:39 31
GORICA            31  5  8 18 21:49 23
Pogovor s Simonom Rožmanom in Agronom Šaljo po koncu tekme