Koprčani (na fotografiji Ivica Guberac) so prepričani, da so v zadnjem krogu doživeli sodniško krajo. Foto: www.alesfevzer.com
Koprčani (na fotografiji Ivica Guberac) so prepričani, da so v zadnjem krogu doživeli sodniško krajo. Foto: www.alesfevzer.com

Koprčani v nedeljo v Celju niso bili zadovoljni s sojenjem, predvsem športni direktor kluba je bil glasen, zaradi žaljenja sodnika Martina Matoše ga zdaj čaka kazen treh tekem.

Spomnimo, da se je Koper po burnih dogodkih oglasil z izjavo za javnost in zapisal: "Po tekmi Celje – Koper je težko ostati tiho. Ekipa je na terenu pustila srce, se borila do zadnjega atoma moči, nekateri posamezniki pa so tako močno želeli pomagati, da so tvegali poškodbo. In bili oškodovani. Igralci in vsi, ki jim Koper nekaj pomeni. Ne moremo spregledati treh ključnih napak, ki so vplivale na izid tekme."

Sorodna novica Predsednik Kopra Ante Guberac o sojenju Martina Matoše na tekmi v Celju

Finančni del NZS-jeve kazni je nizek – 250 evrov, ker so koprski navijači prižigali bakle.

Disciplinski sodnik NZS-ja Boštjan Jeglič je zaradi neredov na večnem derbiju kaznoval tudi Maribor in Olimpijo. Mariborčanom je očital pomanjkljivo organizacijo tekme in nešportno in neprimerno navijanje, vključno z žaljivim skandiranjem in prižiganjem in metanjem bakel na igrišče. Skupna kazen: 7750 evrov.

Olimpija mora na račun NZS-ja nakazati 3150 evrov, saj so navijači skandirali žaljive parole, povzročili kratko prekinitev tekme, prižigali bakle in metali predmete na igrišče.

Disciplinski sodnik je s plačilom globe v višini 500 evrov kaznoval tudi Radomlje zaradi žaljivega skandiranja navijačev.