50 policistov je preiskalo hišo in pisarno zdravnika Leopolda Luqueja. Foto: Reuters
50 policistov je preiskalo hišo in pisarno zdravnika Leopolda Luqueja. Foto: Reuters

Kriminalisti preiskujejo, ali je pri zdravljenju Maradone v zadnjih dveh tednih pred njegovo smrtjo prišlo do malomarnosti, pišejo argentinski mediji.

Maradona bi moral biti pod stalnim zdravniškim nadzorom, potem ko so mu zdravniki nedavno operirali krvni strdek v možganih in naj bi počival v stanovanju na severu argentinske prestolnice. Proti zdravniku, ki zanika kakršno koli krivdo, ni vložena obtožnica. Tudi Luque je medijem potrdil preiskavo in novinarjem povedal, da sodeluje s tožilstvom, ki je začasno zaplenilo zdravniško dokumentacijo in elektronsko opremo.

Postopek proti zdravniku Maradone

Preiskovalci sumijo, da Maradonovo zdravljenje doma ni potekalo v skladu z zahtevanimi pogoji po odpustu iz klinike. Preiskava je bila sprožena po pričanju Maradonovih hčera Dalme, Gianinne in Jane.

Luque je na novinarski konferenci v solzah dejal, da je naredil vse, kar je lahko, da bi rešil prijateljevo življenje. Dodal je, da je bil v zadnjem času zelo žalosten. "Veste, za kaj sem odgovoren? Zato, da sem ga ljubil, da sem zanj skrbel, da sem mu podaljšal življenje in mu ga izboljšal do samega konca," je bil čustven Luque.

"Če vprašate mene, je bilo moje delo po operaciji končano. Moral bi iti v rehabilitacijsko kliniko, a ni hotel," je povedal Luque.

Luque ni vedel, zakaj v bližini ni bilo defibrilatorja ali rešilnega avtomobila pred hišo, v kateri je bil Maradona.

V Argentini krožijo različne informacije o zadnjih dnevih Diega Maradone. Eden od družinskih članov, ki je želel ostati neimenovan, trdi, da so zdravniki po zadnjem operativnem posegu predlagali nadaljnje zdravljenje v bolnišnici, prav njegove hčere pa so podpisale zahtevo, na podlagi katere je bil predčasno odpuščen v domačo oskrbo.

Maradona je umrl v sredo.

Maradona nogometni bog