Ana Velenšek je morala premoč priznati Galini Tarasovi. Foto: www.alesfevzer.com
Ana Velenšek je morala premoč priznati Galini Tarasovi. Foto: www.alesfevzer.com

Evropska prvakinja Apotekarjeva je morala v kategoriji do 78 kg priznati premoč 29-letni Kitajki Feng Čei, nosilki štirih kolajn z azijskih iger. Za Velenškovo, drugo tekmovalko celjskega Sankakuja, pa je bila v kategoriji nad 78 kg usodna Ukrajinka Galina Tarasova, ki je zaradi izredne telesne teže težko rešljiva uganka za slovensko šampionko. Po zmagah v Bakuju in Zagrebu se je Ukrajinka veselila še tretje zmage v tretjem obračunu letos.

Uspešnejši je bil v kategoriji do 90 kilogramov Mihael Žgank, ki z novim priimkom Ozerler nastopa za Turčijo, saj je osvojil bronasto kolajno. Po dvoboju v St. Peterburgu je letos še drugič ugnal Slovaka Petra Žilko, nato nosilca petih kolajn z azijskih prvenstev Kazahstanca Islama Bozbajeva in v četrtfinalu še dvakratnega azijskega prvaka Komronšona Ustopirijona iz Tadžikistana.

V polfinalu je bil za Žganka usoden mladinski svetovni prvak Laša Bekauri iz Gruzije, ki je svoj talent potrdil z zmago v finalu. V boju za bron je bil Žgank boljši še od Japonca Kente Nagasave, lani bronastega na svetovnem prvenstvu.