Skrušeni Škot je v solzah na novinarski konferenci razlagal o bolečinah med igro in kako se boji, da bo Melbourne že njegov zadnji teniški turnir na najvišji ravni. Foto: Reuters

Andy Murray, ki je bil v dobi Rogerja Federerja, Novaka Đokovića in Rafaela Nadala številka 1 svetovnega tenisa, je napovedal slovo. Nekdanji prvi igralec sveta, ki ima tudi tri turnirje za veliki slam, je lani na OP Avstralije odpovedal nastop in šel na operacijo, tako da se je vrnil šele junija v Londonu. Nato je nastopil le na štirih turnirjih, preden je septembra predčasno končal sezono v Šendženu, da bi se osredotočil na okrevanje in vrnitev po poškodbi.

Lahko še igram, a ne morem več uživati
A prejšnji teden je Škot izpadel v drugem krogu Brisbana, zdaj pa je predčasno, po manj kot uri igre z Đokovićem, končal trening na igriščih OP Avstralije. "Lahko sicer igram, a je moja igra zaradi bolečin zelo omejena, zato v tenisu ne morem več uživati," je dejal v Melbournu in skušal zadržati solze.

Se boji, da bo Melbourne zadnji turnir
"Wimbledon je turnir, kjer bi rad končal kariero, a nisem prepričan, da bom zdržal do tja,"
je še dejal Murray in dodal, da je storil vse, kar je v njegovi moči, da bi se vrnil. "A mislim, da bo Odprto prvenstvo Avstralije moj zadnji turnir," je menil Murray in zatrdil, da bo v Melbourne Parku nastopil. V prvem krogu ga čaka Roberto Bautista Agut.

"Igral bom. Še vedno lahko igram tenis, ne sicer na ravni, s katero bi bil zadovoljen," je še razmišljal in sklenil: "Bolečine so enostavno premočne, tako ne gre več naprej."

Murray je osvojil Wimbledon 2013 in 2016 ter New York 2012. V finalih je igral tudi v Melbournu (2010, 2011, 2013, 2015, 2016) in Parizu. Na olimpijskih igrah je osvojil zlato medaljo tako v Londonu kot v Rio de Janeiru ter popeljal Veliko Britanijo do Davisovega pokala leta 2015.

Murray ob napovedi slovesa premagale solze