Slovenski selektor Ljubomir Vranješ ni bil vselej zadovoljen s sodniškimi odločitvami, še posebej v drugem polčasu. Foto: EPA
Slovenski selektor Ljubomir Vranješ ni bil vselej zadovoljen s sodniškimi odločitvami, še posebej v drugem polčasu. Foto: EPA

Še vedno je dosegljiv tudi polfinale na letošnjem prvenstvu stare celine. "Izgubili smo eno tekmo na evropskem prvenstvu, zaradi tega ne bomo delali drame. Nastopamo na največji rokometni sceni, v prihodnosti bomo prav tako izgubljali, a tudi zmagovali," je po porazu v Malmöju z Madžari z 28:29 dejal selektor Slovenije Ljubomir Vranješ.

V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, tudi naše menjave so se izkazale. V začetku drugega polčasa nismo našli pravega ritma. Ob tem smo zastreljali tudi precej 'zicerjev'. Bilo je preprosto preveč napak, da bi lahko premagali dobro Madžarsko in njeno obrambo.

Ljubomir Vranješ, selektor

"V prvem polčasu smo igrali zelo dobro, tudi naše menjave so se izkazale. V začetku drugega polčasa nismo našli pravega ritma. Ob tem smo zastreljali tudi precej 'zicerjev'. Bilo je preprosto preveč napak, da bi lahko premagali dobro Madžarsko in njeno obrambo," je dejal Vranješ.

Prvi mož stroke je Deana Bombača, absolutnega junaka petkove tekme proti Islandiji, v igro poslal šele v 47. minuti. "V ekipi imamo dobre igralce in želim, da vsi igrajo. Turnir je dolg, če bi na današnji tekmi zmagali, potem se o Bombaču bržkone ne bi pogovarjali. Vsi igralci si zaslužijo moje zaupanje," je v povezavi s tem dejal Vranješ.

Dolenec: Povsem so nas zasenčili
"Po tem porazu sem zelo razočaran. Mislim, da smo padli, ne da bi izstrelili vse naše naboje. V drugem polčasu se nismo držali dogovora, obramba je bila pod našo ravnjo," je takoj po tekmi dejal kapetan Jure Dolenec, z osmimi goli najučinkovitejši slovenski strelec. "Vedeli smo, da sta glavni madžarski orožji krožni napadalec Bence Bahidi in njihovi strelci z razdalje. Madžari so nas v drugem polčasu povsem zasenčili, mi pa smo vse delali narobe. Prvenstva še ni konec, treba se bo zbrati in dati glave gor," je še med drugim dodal Škofjeločan.

Jure Dolenec je bil z osmimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance. Foto: EPA
Jure Dolenec je bil z osmimi goli najboljši strelec slovenske reprezentance. Foto: EPA
Sorodna novica Madžari v drugem polčasu s preobratom strli Slovence

Mačkovšek ne obupava
"Skušali bomo čim hitreje pozabiti na poraz proti Madžarom. Ni še konec, vse je v naših rokah. Upam, da nas današnji poraz ne bo preveč potrl, tudi v primeru današnje zmage bi morali za napredovanje premagati Portugalce. Moramo se spočiti in se čim bolje pripraviti na naslednjo tekmo," je po porazu dejal Borut Mačkovšek.

Janc: Vse je še odprto
"Močno smo si želeli zmage. V prvem polčasu smo imeli vse niti igre v svojih rokah, ključen je bil začetek drugega polčasa. Takrat so nas Madžari ujeli in začutili svojo priložnost, ob tem smo tudi mi malce padli. Borili se bomo do konca, vse je še odprto," je po prvem porazu na letošnjem turnirju dejal Blaž Janc.

Dolenec: Drugi polčas smo igrali zelo slabo
Pogovor s selektorjem Vranješem po tekmi
Zadnjih 5 minut tekme Slovenija – Madžarska
Madžari končali slovenski niz zmag
Poraz je prišel mogoče ob pravem trenutku