Pedro Lucas je blestel na stadionu Tehelne pole. Foto: www.alesfevzer.com
Pedro Lucas je blestel na stadionu Tehelne pole. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranci Zorana Zeljkovića že pred zadnjim krogom niso več imeli možnosti za napredovanje, a so s tremi točkami skočili z zadnjega mesta na lestvici na predzadnje. Prehiteli so Klaksvik s Ferskih otokov.

Tekma v Bratislavi je bila pomembnejša za domačo zasedbo, v kateri je bil tudi slovenski branilec Kenan Bajrić. Slovaki so se z vodilnim Lillom borili za prvo mesto v skupini A in neposredno napredovanje v osmino finala. Tja se uvrstijo zmagovalci skupin, druga mesta pa vodijo v dodatne boje za osmino finala s tretjeuvrščenimi iz Evropske lige. Na koncu je Lille ostal prvi, Slovan pa drugi.

Dve zmagi sta prinesli milijon v klubsko blagajno
Zeleno-beli so na Slovaško potovali po prvenstveni zmagi v Kopru. Zaradi kartonov je manjkal Admir Bristrić. Zmaga je pomembna tudi za klubsko blagajno. Za uvrstitev v Konferenčno ligo je Olimpija prejela 2,94 milijona evrov, za dve zmagi v skupinskem delu pa so dobili še milijon evrov.

Sorodna novica Olimpija v Bratislavi za častno slovo od Evrope in kakšen dodatni evro

Zadetek Čavrića razveljavljen
Začetek srečanja na stadionu Tehelne pole je pripadel domači zasedbi. Že v 4. minuti so Slovaki tudi zatresli mrežo, toda zadetek Aleksandra Čavrića (dosegel je edini gol na tekmi v Stožicah) iz bližine ni obveljal zaradi prepovedanega položaja.

Pedro Lucas učinkovito zaključil domiselno akcijo
Ljubljančani so nato le zadihali in si tudi sami pripravili nekaj akcij, a vse do 17. minute vratar Milan Borjan ni imel pravega dela. Takrat pa je Olimpija po prekršku Kevina Wimmerja nad Markom Brestom dobila prosti strel z desne strani. Ko so gostitelji pričakovali podajo v kazenski prostor, pa je Rui Pedro podal mimo živega zidu na desno stran, kjer je Pedro Lucas z diagonalnim strelom ob pomoči vratnice spravil žogo za hrbet Borjana.

Blackman kronal premoč Slovana
Po prejetem zadetku so igralci Slovana močno pritisnili. Denis Pintol v vratih zeleno-belih je imel nekaj dela ob poskusih Juraja Kucke, potem pa je po podaji pred vrata Olimpije slabo posredoval Ahmet Muhamedbegović in žogo odbil natančno na noge Cesarju Blackmanu, ki je z desne strani matiral Pintola za 1:1.

Do konca prvega dela so imeli rahlo premoč gostitelji, Čavriću pa dvakrat ni uspelo ukaniti Pintola.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Zmaji takoj kaznovali veliko neumnost Borjana
Ključni trenutek tekme se je zgodil v 54. minuti. Olimpija je krenila v hiter protinapad, prodirajočega Marka Bresta pa je 30 metrov od vrat podrl Borjan in si prislužil izključitev.

Vstopil je Martin Trnovsky in klonil že v 58. minuti. S strelom z roba kazenskega prostora ga je matiral Pedro Lucas, potem ko se je mu žoga odbila na nogo po močnem poskusu Jorgeja Silve.

Rui Pedro in Motika zadela okvir vrat
Vodstvo in igralec več sta bila dodatna spodbuda za zmaje, v 69. minuti je tako Rui Pedro zadel še okvir gola, lepo priložnost pa je imel še Nemanja Motika. Tudi Slovaki se niso predali, priigrali so si nekaj polpriložnosti. Olimpije je bila nevarnejša, imela je veliko prostora. Rezervist Mustafa Nukić se je v 85. minuti znašel v dobrem položaju, a je preslabo meril z desetih metrov.

Ob izteku sodnikovega dodatka je Motika z nekaj metrov zadel prečko, potem pa je isti igralec sicer dosegel gol, ki pa zaradi prepovedanega položaja Nukića ni obveljal.

Grafiko zagotavlja <a href='https://www.sofascore.com' target='_blank'>sofascore.com</a>
Grafiko zagotavlja sofascore.com

Skupina A, 6. krog:
SLOVAN BRATISLAVA - OLIMPIJA 1:2 (1:1)
14.387; Blackman 27.; Pedro Lucas 17., 58.
RK: Borjan 55./Slovan

Slovan Bratislava: Borjan, Kashia, Wimmer (57./Trnovsky), Barseghjan, Bajrić, Strelec (67./ Tolić), Kankava, Pauschek (67./Zmrhal), Blackman, Kucka, Čavrić.

Olimpija: Pintol, Jorge Silva (75./Lasickas), Ratnik, Muhamedbegović, Sualehe, Elšnik, Rui Pedro, Fadida (89./Mijajlović), Motika, Brest (75./Kasa), Pedro Lucas (83./Nukić).

Sodnik: Arda Kardesler (Turčija)


LILLE - KLAKSVIK 3:0 (1:0)
Yazici 29./11-m, Gomes 87./11-m, Zhegrova 94./11-m
RK: Danielsen 85., Andreasen 94./oba Klaksvik


Lestvica:                            
LILLE              6  4 2 0 10:2 14  
SLOVAN BRATISLAVA  6  3 1 2  8:7 10  
-----------------------------------  
OLIMPIJA           6  2 0 4  4:9  6  
KLAKSVIK           6  1 1 4  5:9  4  
Olimpija z zmago v Bratislavi popravila vtis v Evropi in napolnila blagajno