Ach Volley je tokrat upravičil vlogo favorita. Foto: BoBo
Ach Volley je tokrat upravičil vlogo favorita. Foto: BoBo
ACH Volley v finalu povedel z 2:1

Branilci naslova so slabo začeli tekmo, saj so prvi niz izgubili z 22:25. Igralci ACH Volleyja so se v nadaljevanju le zbrali in na krilih razpoloženega Erica Mochalskega, ki je dosegel 24 točk, dokaj zanesljivo dobili naslednje tri nize.

Andrej Flajs je pri domačih dodal 14 točk, medtem ko je bil pri gostih najučinkovitejši Domen Kotnik z 18. Četrta tekma bo v četrtek v Kamniku.


Andrej Flajs, kapetan ACH Volleyja: "Mislim, da je bila odločilna serija naših točk na začetni udarec Jana Klobučarja, ko smo pobegnili Kamničanom, ki se potem niso več vrnili v igro. Proti njim je vedno lažje igrati, ko imaš nekaj točk prednosti in tako smo igrali v tretjem in četrtem nizu. Najlažje je reči, dajmo zdaj vedno tako igrati, saj na nam na drugi strani mreže stojijo igralci, ki so že igrali v finalih državnega prvenstva in imajo dovolj kakovosti. Želim si, da bi v četrtek končali z državnim prvenstvom, če ne, bomo do njega skušali priti na zadnji tekmi."

Andrej Štembergar Zupan, kapetan Calcit Volleyballa: "Podobno kot na prvi finalni tekmi smo tudi tokrat padli na 'težkih' žogah. To smo res slabo oddelali. Ljubljančani so začeli igrati svojo igro, mi smo potem prišli v njihov mlin. Iz tega se nismo mogli več iztrgati, igrali smo apatično, rezultat pa je takšen, kot ti ga takšna igra pač prinese. Ko ima ACH Volley enkrat nekaj točk prednosti, ko res lahko igra sproščeno, je proti njemu težko igrati. Dejstvo je, da bi morali prikazati boljšo igro, toda, če ne gre, ne gre. Najbolje je, da pozabimo na to tekmo in se pripravimo na četrtkovo tekmo. Drugega nam niti ne preostane."


Tretje mesto je pripadlo Salonitu, ki je s skupnim izidom 2:0 ugnal Panvito.

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. DOL, finale

Tretja tekma:
ACH VOLLEY - CALCIT VOLLEYBALL 2:1
3:1 (-22, 20, 16, 18)

ACH Volley: Flajs 14, Jereb, Plot, Kozamernik 11, Roberts, Purič, Pokeršnik, Klobučar, Pleško 1, Jurić, Kozlowski 3, Mochalski 22, Dolegombai, Koncilja 8.

Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 1, T. Štern 12, Drobnič, Vidmar, Štembergar Zupan 10, Brus 8, Kvas, Stavbar 3, Kotnik 18, Brulec 2.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na tri zmage. Četrta tekma bo v četrtek v kamniku.

Za 3. mesto:
Panvita - SALONIT 0:2
0:3 (-15, -26, -24)

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrajo na dve zmagi

ACH Volley v finalu povedel z 2:1