V Tivoliju se je zbralo 2343 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com
V Tivoliju se je zbralo 2343 gledalcev. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani so sicer vodili z 2:0 v nizih, a nato izgubili naslednje tri. V prvih dveh so imeli zanesljiv sprejem in servis, potem pa je trener gostov zamenjal nekaj igralcev, kar se mu je obrestovalo. "Rezervisti" so začeli izvajati večji pritisk z začetnimi udarci, razigral se je tudi nemški blok in sledil je preobrat.

Vedno je lahko biti general po bitki. Tudi sebe lahko vprašam, ali sem naredil vse prav. A vsak, ki je stopil na igrišče, je naredil vse, da bi pripomogel k današnji zmagi. Žal nismo bili uspešni, čestitke Berlinu. Če se zamenja podajalec, lahko zamenjaš slog igre. To je izkušeni Pujol naredil, igra hitreje, potem pa je bilo malo drugače, malo drugače smo odreagirali in zaspali. A za nas je bilo igrati v rdečih obratih, tako kot v prvih dveh nizih, zelo težko. Sprejem je bil dober tudi v zadnjem nizu, a prodornost v napadu je manjkala, ni bilo moči. Pohvala nemški ekipi, igrali so v obrambi, rešili nekaj nemogočih žog. S tem so se dvignili, mi pa žal nismo mogli več.

Matija Pleško, trener ACH Volleyja

Da gre za dve dokaj izenačeni ekipi, je dokazal že začetek tekme. V prvem nizu, v katerem sta obe moštvi naredili veliko napak pri začetnih udarcih in zanesljivo držali sprejem, si nihče ni priboril večje prednosti, odločitev pa je padla v končnici. Po izenačenju na 18:18 je dve zaporedni točki dosegel Božidar Vučićević, drugo z asom, Ljubljančani so povedli za dve točki, tako prednost pa držali do izida 23:21. Nato so gostje storili napako, ubranili prvo zaključno žogo, druge pa ne. Matic Videčnik je ACH Volleyju priboril vodstvo z 1:0 (25:22).

V drugem nizu so domači do odločilne prednosti prišli prej. Po izenačenju na deseti točki so z delnim izidom 6:1 ušli, največ zaslug za to pa sta imela Vučićević, ki je odlično serviral, in Matej Kök, povratnik po poškodbi, ki je zbiral točke v napadu. Nemci so se še približali na tri točke, a kakršen koli dvom o zmagovalcu je z asom za 21:16 razblinil Jan Pokeršnik, ob Andriji Vilimanoviću in Köku tokrat najboljši server ljubljanske ekipe (25:19).

V tretjem nizu je francoski trener Berlina Cedric Enard na klopi pustil tudi ameriškega korektorja Benjamina Patcha in ruskega podajalca Sergeja Grankina. Recycling Volleys je gladko dobil tretji niz (16:25), v četrtem pa je bil zanesljiv v končnici (22:25). V zadnji del niza sta ekipi stopili z izidom 17:17, ki ga je z blokom postavil Videčnik. A tudi gostje so pokazali, da znajo blokirati, s tem elementom so ustavili napada Vučićevića in Pokeršnika ter si priigrali prednost, ki so jo zanesljivo držali do konca.

Odločilni trenutki skrajšanega petega niza so prišli pri zaostanku Nemcev s 7:9, ko so na krilih Francoza Pierra Michela Pujola, ki je dosegel dva asa, dobili štiri zaporedne točke. Po napaki Vučićevića za 10:13 pa se je že slutilo, da se bo tekma končala s porazom Slovencev (12:15).

V zadnjem krogu bo ACH prihodnjo sredo v Stožicah gostil vodilni Fakel Novi Urengoj, ki je bil tokrat s 3:0 boljši od Kuzbassa Kemerovo in ga prehitel na vrhu lestvice.

Osvojeni dve točki v Ljubljani za uvrstitev med najboljših osem evropskih ekip nista zadostovali niti Nemcem. Ti so ACH premagali že 3. decembra v Berlinu, takrat je bilo 3:0.

Grenek poraz ACH Volleyja v Tivoliju

Skupina B, 5. krog:
ACH VOLLEY – BERLIN RECYCLING VOLLEYS
2:3 (22, 19, -16, -22, -12)
2.343 gledalcev

ACH Volley: Flajs, Vučićević 21, Kumer, Purić, Pavlović 7, Satler, Dagostino, Đirlić, Okroglič, Vilimanović 3, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Kök 19.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing 8, Jendryk 15, Reichert 8, Grankin 1, Klein 6, Hatch, Zenger, Kessel 4, Tuia 19, Patch 5, Le Goff 3, Pujol 4.

FAKEL NOVI URENGOJ – KUZBASS KEMEROVO
3:0 (21, 16, 20)

Vrstni red: Novi Urengoj 11, Kuzbass Kemerovo 10, Berlin 6, ACH Volley 3 točki.

Športna zgodba: Nesrečni ACH v Ligi prvakov