ACH Volley je izgubil prvo tekmo finala, nato pa zmagal trikrat zapored. Foto: BoBo
ACH Volley je izgubil prvo tekmo finala, nato pa zmagal trikrat zapored. Foto: BoBo
Panvita
Odbojkarji Panvite so v finalu nudili dober odpor favoriziranim "Ljubljančanom". Foto: BoBo
ACH 11. državni prvak v odbojki
Odbojkarji ACH Volleyja ubranili naslov

Ljubljančani so četrto tekmo finala v Murski Soboti dobili s 3:1 v nizih (-20, -17, 22, -23) in se veselili desetega zaporednega naslova, skupno pa enajstega. Najučinkovitejši igralec tekme je bil Jan Pokeršnik, ki je dosegel 21 točk.

Domači so v uvodnem nizu povedli s 7:4, a so jih gostje ujeli na 8:8, nato pa si priigrali prednost z 20:16, ki je zadoščala za vodstvo z 1:0. V drugem nizu je bila premoč gostov očitnejša, saj so hitro ušli na 13:7. Prekmurcem se ni uspelo pobrati.
Prekmurci grizli do konca
Pri vodstvu ACH-ja s 6:3 v tretjem nizu je kazalo, da Pomgradu ne bo uspelo osvojiti niza, a se niso predali. Ujeli so Ljubljančane in ob bučni podpori domačih navijačev slavili s 25:22, potem ko je odločilno točko prispeval Andrej Tot. Najbolj izenačen je bil četrti niz, v katerem sta se ekipi izmenjavali v vodstvu. Pri 23:23 je najprej točko dosegel Andrej Flajs, nato pa je tekmo z blokom končal Matej Vidič za 25:23.

Luka Slabe, trener ACH Volleyja: "Tekma je bilo točno taka, kot smo jo pričakovali. Vedeli smo, da je Panvita borbena ekipa, ki nikoli ne popusti. Tako nismo bili prepričani o zmagi niti pri izidu 2:0. Tekmeci so neprestano pritiskali s servisi, tvegali, nikoli niso nehali igrati. Mi pa smo se vso tekmo mučili s sprejemom, tako da je na koncu res šlo na nož. Zmagali smo, kar je najpomembnejše, in to kljub temu, da smo imeli veliko težav s poškodbami. Mislim, da je ta naslov državnega prvaka celo najpomembnejši v zgodovini kluba. Dosežen je bil v nemogočih razmerah, decembra smo bili že pred razpadom, a se vendarle dogovorili, da rešimo klub. Mislim, da smo mu z naslovom in uvrstitvijo v ligo prvakov ponudili dobro iztočnico, da se bori naprej, da najde sredstva. Sam bi rad ostal v klubu, a ne v takih razmerah. Za mano je najbolj turbulentna sezona v karieri, imam tudi ponudbe nekaterih tujih klubov, tako da bom videl, kaj in kako naprej. Podobno razmišljajo igralci, treba je vedeti, da imamo družine."

Dejan Fujs, trener Panvite Pomgrada: "Za nianso je tekmec boljši, to je treba priznati. A naslednje dneve vseeno ne bom mirno spal, saj se nam je ponujala priložnost. Ljubljančani so bili ranljivi, žal tega kljub sanjam nismo izkoristili. Odločale so malenkosti, odločala je disciplina v igri, ki so se je oni držali od prve do zadnje točke, mi pa nismo uresničevali vseh navodil, ki smo si jih zadali. Vseeno pa fantom nimam česa očitati, želje in borbenosti jim ni manjkalo, žal je bilo to premalo. A s sezono moramo biti zadovoljni, saj smo se šele drugič uvrstili v finale državnega prvenstva, upam pa, da bomo v naslednjih letih storili še korak naprej."

DRŽAVNO PRVENSTVO (M)

1. DOL, končnica, finale

Četrta tekma:
Panvita Pomgrad - ACH VOLLEY 1:3
1:3 (-20, -17, 22, -23)

Panvita Pomgrad: Ajlec 2, Pavlović 13, Pelemiš 18, Čolović 2, Vrabl, Flisar 8, Topovšek, Bogožalec 13, Tot 7, Grabar, Drvarič 2.

ACH Volley: Flajs 14, Pokeršnik 22, Klobučar 18, Pleško, Bregant, Ropret 3, Fabjan, Mihalj, Brulec, Vidič 11, Koncilja 5.

V odebeljenem tisku je izid v zmagah. Igrali so na tri zmage.

ACH 11. državni prvak v odbojki
Odbojkarji ACH Volleyja ubranili naslov