Slovenke so po dobrih igrah v skupinskem delu obstale v polfinalu. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenke so po dobrih igrah v skupinskem delu obstale v polfinalu. Foto: www.alesfevzer.com

Izbranke Bruna Najdiča v polfinalu niso ponovile iger iz predtekmovalne skupine, v kateri so v šestih tekmah izgubile le en niz. Hude težave so imele predvsem s sprejemom, tudi napad ni bil tak, kot bi si želele. Slovakinje, ki so dosegle kar 15 asov, so znale izkoristiti še prednost v višini.

Težave s sprejemom so imele Slovenke že na prvi tekmi v Ljubljani, ko so klonile s 3:2 v nizih. Slovakinje so na povratni tekmi servise na začetku usmerjale predvsem na Marino Cvetanović, ki ni bila razpoložena. Najdič je nato kapetanko zamenjal, v igro je vstopila mlada Lana Ščuka, a bistvenih sprememb v igri ni bilo. S slovenske strani je manjkal pravi pritisk s servisi, Tina Grudina je bila edina razpoložena v napadu, posledica je bila slovaško vodstvo z 19:11, ki ga gostje niso mogle izničiti.

V drugem nizu so gostiteljice delale napake, zato so zaostale 4:10. Ob drugem tehničnem odmoru je bilo že 16:8 za Slovenijo, toda nato so se spet pokazale težave na sprejemu, Slovakinje so se približale na 18:19, toda serija dobrih servisov Sare Najdič in dobra igra v obrambi so Slovenijo vrnile v lepo prednost in izenačenja na 1:1. V tretjem nizu so Slovakinje zagospodarile in povedle z 20:10 ter brez težav prišle do prednosti 2:1.

V četrtem nizu so se Najdičeve izbranke še držale do izida 5:5, nato pa je Monika Potokar dobila blok, Živa Recek storila napako, Slovakinje pa so na odmor odšle po novem asu. Ko je bilo na semaforju 13:6 in ko so se slovenske napake kar vrstile, je bilo bolj ali manj jasno, da je slovenskih upov konec.

EVROPSKA LIGA (Ž), POLFINALE, Bratislava
Povratna tekma:
SLOVAŠKA - SLOVENIJA
3:1 (18, -22, 13, 15)

Slovaška: Kuciakova 2, Palgutova, Valachova, Salanciova, Drobnakova 10, Crkonova 4, Pencova 18, Abrahamova 14, Radošova 13, Doležajova, Kubova 4, Ovečkova, Košekova 3, Smitalova 1.

Slovenija: Božič 3, Blagne, Medved, Igličar 2, Valenčič 1, Recek 13, Najdič, Ščuka 7, Cvetanović 1, Potokar 6, Kaker, Planinšec 7, Grudina 12, Jerala.

Prva tekma:
SLOVENIJA - SLOVAŠKA
2:3 (-16, 18, 24, -17, -12)