Slovenke so v uvodnih dveh krogih srebrne lige zanesljivo zmagale, najprej so s 3:0 odpravile Avstrijo, nato pa še Luksemburg, ki je osvojil le 43 točk. Foto: CEV
Slovenke so v uvodnih dveh krogih srebrne lige zanesljivo zmagale, najprej so s 3:0 odpravile Avstrijo, nato pa še Luksemburg, ki je osvojil le 43 točk. Foto: CEV

Slovenija (začetna postava: Eva Pogačar, Nika Markovič, Žana Zdovc Šporer, Naja Boisa, Sara Đukić, Brina Bračko in Anja Mazej) je z dobrimi začetnimi udarci Nike Markovič, ki je pritiskala na Luksemburžanke, povedla s 6:3. Domačinke se niso predale in so izenačile na deseti točki. Sledil je niz petih slovenskih točk, Bračko je dobro servirala, Đukić pa je bila uspešna v napadu in bloku. Pri vodstvu Slovenije s 17:11 je luksemburški selektor zahteval že svoj drugi odmor, a to ni vplivalo na potek niza, ki ga je z uspešnim napadom za 25:14 zaključila Bračko.

Sorodna novica Odbojkarice ob Rozmanovem selektorskem debiju ugnale Avstrijo

Luksemburgu je uspelo osvojiti prvi dve točki v drugem nizu, a vodstvo ni dolgo trajalo. Zdovc Šporer je z močnim začetnim udarcem izid izenačila na tretji točki, z uspešnim napadom Boise pa so Slovenke povedle s 4:3. Pogačar je dobro razigrala svoje soigralke, v napadu pa so bile nezaustavljive Markovič, Đukić in Boisa. V igro je za kratek čas vstopila tudi Lina Winkler. Prvo zaključno žogo je s točko neposredno z začetnim udarcem izkoristila Đukić (25:13).

Tudi v tretjem nizu so naše odbojkarice narekovale ritem igre in niz dobile na 16. "Na začetku smo igrale nekoliko v krču, a se nam je kmalu zatem uspelo sprostiti in prikazati tisto pravo igro. Pokazale smo, da nismo odpisane," je povedala Nika Markovič. Zadovoljna je bila tudi Anja Mazej: "Današnja tekma se je razpletla po pričakovanjih, mislim, da smo prikazale dobro igro v vseh elementih. Dobro smo pritiskale z začetnimi udarci in tako tekmicam onemogočale napade." V nedeljo Slovenke čaka še obračun z Izraelom.