Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljančani bodo na tekmi lahko računali na pomoč dveh novincev. Po odhodu Primoža Mejala, ki je novembra sporazumno razdrl pogodbo, bo vrzel na mestu podajalca do konca sezone zapolnil 24-letni Srb Ivan Marković, nazadnje je igral pri ciprski Famagusti, potem ko je v Ljubljani že nekaj časa treniral, pa je pogodbo podpisal tudi prosti igralec Južnokorejec Min-Geun Song.

Trentino je ekipa, proti kateri si ne smemo dovoliti niti najmanjših padcev koncentracije v igri in k temu moramo stremeti. Ekipi sta se pridružila dva nova obraza, s tem je dobila potrebno svežino ter prav tako širino. Vsekakor si želim, da bi v sredo zvečer spremljali atraktivno odbojko in vnovič izjemno kuliso pred polno dvorano.

Radovan Gačič, trener ACH-ja

Trentino, ekipa polna zvezdnikov, bo na tekmi absolutni favorit. Napredovanje v izločilne boje so si Italijani s štirimi zmagami že zagotovili, prvega mesta pa še ne povsem zagotovo, za to potrebujejo še točko. Prav zaradi tega je težko verjeti, da bi v Ljubljano prišli nepripravljeni oziroma v razpoloženju, kot da bi tekmo že dobili, preden se bo ta sploh začela.

Zagotovo ni pričakovati, da bi Ljubljančane podcenjevali, ker je tudi njihova forma zelo dobra, bi bila zmaga ACH velika senzacija.

Na prvi tekmi so se varovanci Radovana Gačiča, Mariborčana so konec preteklega leta razglasili za trenerja leta v Sloveniji, italijanskim prvakom z izjemo prvega niza dobro upirali, a vseeno izgubili z 1:3. Igro iz Trentina bodo pred svojimi navijači – pričakujejo, da bo tudi tokrat dvorana polna – poskušali še dopolniti in če se jim ponudi najmanjša možnost, podobna kot v Italiji, jo tudi izkoristiti. Zavedajo se, da možnosti ni veliko, a kot pred vsemi prejšnjimi tekmami obljubljajo borbenost, nikakor pa niso izobesili bele zastave že pred tekmo.

Napredovanje v izločilne boje so si Italijani s štirimi zmagami že zagotovili, prvega mesta pa še ne povsem zagotovo, za to potrebujejo še točko.

Kozamernik se prvič v klubski karieri vrača v Tivoli

Ne glede na rezultat pa je jasno, da bodo gledalci lahko uživali v kakovostni predstavi, garancija za to so odlični igralci italijanske ekipe, ki letos odkrito napoveduje naskok na evropski vrh. Kako močni so, dokazuje vodilno mesto po 13 krogih močnega italijanskega prvenstva. Do zdaj so v njem izgubili le eno tekmo, 10. decembra jih je premagala Modena. Pred drugouvrščeno Perugio imajo tri točke prednosti oziroma dva poraza manj.

Glavna zvezdnika Trentina sta italijanska reprezentanta, sprejemalca Alessando Michieletto in Daniele Lavia, organizator igre je prav tako italijanski reprezentant Riccardo Sbertoli, na blokerskih mestih je poleg Kozamernika še srbski reprezentant Marko Podraščanin, na korektorskem položaju pa blesti Luksemburžan poljskega rodu Kamil Rychlicki, na prvi medsebojni tekmi je dosegel kar 28 točk.

Kozamernik na prvi tekmi ni igral, prednost sta na njegovem igralnem mestu dobila Podraščanin in mladi belgijski reprezentant Wout d'Heer, pričakovati pa je, da mu bo trener Fabio Soli priložnost ponudil v Tivoliju, kjer je tudi začel svojo profesionalno kariero.

LIGA PRVAKOV (M), skupina B, 5. krog

Sreda ob 18.00:
ACH VOLLEY – TRENTINO

Danes:
TOURS – RESOVIA RZESZOW

Vrstni red: Trentino 12, Tours in Rzeszow po 6, ACH Volley brez točk.