Trener Radovan Gačič in kapetan Nikola Gjorgiev. Foto: BoBo
Trener Radovan Gačič in kapetan Nikola Gjorgiev. Foto: BoBo

V uvodni tekmi skupine B so slovenski prvaki prejšnji teden v gosteh izgubili s Trentinom s 3:1. Enemu izmed favoritov tekmovanja so nudili dostojen odpor, z zelo dobro predstavo v drugem nizu so italijanske prvake prisilili, da so v nadaljevanju zaigrali resneje in bolj zavzeto. Vseeno so jih slovenski prvaki namučili v četrtem nizu, kjer ni veliko zmanjkalo, da bi iz dvoboja odšli z vsaj točko.

"Naredili smo to, kar smo želeli pred tekmo, nudili dober odpor. Takšne tekme so vedno težje za tiste, ki so vsaj na papirju favoriti. Nam se to redno dogaja v domačem prvenstvu, ko enostavno nihče ne razmišlja, da bi lahko izgubili. Situacija je bila zdaj obrnjena in pomembno je bilo, da smo mi od začetka držali priključek nekje do sredine prvega niza," je na novinarski konferenci povedal trener Radovan Gačič.

"Drugo polovico smo odigrali slabo, ampak to ni preveč vplivalo, potem smo se pobrali in žal mi je le, ker sem velikokrat z različnimi ekipami igral proti Trentinu, a nikoli ni bilo takšne priložnosti, da bi osvojili vsaj točko. Ampak z začetkom smo vsekakor zadovoljni in to je dobra napoved za sredo," se je obrnil proti sredni domači tekmi.

Pri poljski ekipi tudi Klemen Čebulj
Ekipa iz Rseszowa, za katero nastopa tudi slovenski reprezentančni sprejemalec Klemen Čebulj, je v prvem krogu nekoliko nepričakovano doma z 1:3 izgubila proti Toursu.

"Resovia je sicer na prvi tekmi izgubila doma, ampak proti francoskemu prvaku, tako da ne moremo ravno reči, da se je zgodilo nekaj, kar je bilo skoraj nemogoče predvideti. Resovia od začetka sezone precej niha v svoji igri in tudi rezultati so temu primerni. Sami s startom niso zadovoljni, vendar njihov korektor Stephen Boyer zdaj igra, medtem ko na začetku ni, prepričan sem, da se bodo slej ali prej vrnili v ritem," pravi Gačič.

"V nedeljo so s 3:1 zmagali v Čenstohovi, ampak jasno je, da si še enega spodrsljaja ne morejo privoščiti, ker če v sredo izgubijo, so v izjemno neugodni situaciji. Pričakujem, da bodo dali vse od sebe, da tekmo dobijo, ravno tako pa mi. Za nekatere fante bo to prvi nastop v Ligi prvakov na domačem igrišču in to bo dodaten motiv, da pokažejo to, kar v tem trenutku lahko," je trener še dodal o naslednjem tekmecu.

Že zjutraj v fitnesu gledajo statistiko Resovie
Kapetan ACH-ja Nikola Gjorgiev poudarja, da vzdušje v ekipi že dolgo ni bilo tako dobro: "Mislim, da je prva tekma pokazala, da smo na pravi poti, da zelo dobro treniramo in da potem to pokažemo na tekmi. Vsi fantje smo zelo motivirani, vsi smo že zjutraj v fitnesu gledali statistiko Resovie, poznamo njihove rezultate, kdo igra, kako igrajo, kdo je poškodovan, kdo odhaja iz igre. Mislim, da bomo sredno tekmo z mentalnega vidika pričakali najbolj motivirani, kar lahko. Upam le, da nam ne bo ta prevelika želja za igro in zmago onemogočila, da pokažemo vse, kar zmoremo. Gorimo od želje, komaj čakamo, da pride sreda in gremo na igrišče pred polnim Tivolijem."

ACH Volley bo poskušal v polnem Tivoliju presenetiti favorizirani Rzeszow
Klemen Čebulj v sredo z Rzeszowom gostuje v Tivoliju pri ACH-ju