Yohan Blake in Usain Bolt sta se skupaj pripravljala na olimpijske igre. Kdo bo uspešnejši? Foto: EPA
Yohan Blake in Usain Bolt sta se skupaj pripravljala na olimpijske igre. Kdo bo uspešnejši? Foto: EPA

Člana rekordne štafete 4 x 100 metrov in kapetana moške ekipe prav nič ne begata menda slaba telesna pripravljenost Bolta in prevlada Blaka v zadnjem času. Za zdaj ima olimpijski prvak iz Pekinga vse prej kot nepozabno sezono. Nazadnje je odpovedal nastop na mitingu Diamantne lige v Monaku, kjer bi moral teči na 200 metrov, njegov trener Glen Mills pa je ob tem dejal, da gre za manjšo težavo.

Quarrie: Bolt je 101-odstoten
Nato je obiskal priznanega športnega zdravnika v Nemčiji Hans-Wilhelma Müllerja -Wohlfahrta in po besedah tehničnega direktorja jamajške atletske reprezentance Dona Quarrieja je 25-letnik pripravljen: "Ne morem pojasniti podrobnosti o njegovem trenutnem stanju, vendar sem skorajda povsem prepričan, da je pripravljen. Je 101-odstoten. Treniral je tu na stezi v Birminghamu in njegove predstave so blizu tistemu, kar je kazal pred Pekingom."

Watts napoveduje presenečenja
Bolt je skupaj z Veronico Campbell-Brown in Shelley-Anne Fraser-Pryce manjkal tudi na današnjem "odprtem" treningu za nekaj 100 šolskih otrok na atletskem stadionu Univerze v Birminghamu, menedžer jamajške ekipe Ludlow Watts pa napoveduje presenečenje v Londonu. "Oba z Blakom dobro delujeta na treningih in lahko vam povem, da nas čakajo presenečenja," poudarja Watts.

Blake je bil boljši od Bolta na jamajških kvalifikacijah pred tedni, prav tako pa mu je v Daeguju po diskvalifikaciji Bolta odvzel naslov svetovnega prvaka na 100 metrov. Vse bo jasno 5. avgusta nekaj pred 11. uro zvečer.