Peter Prevc je poskrbel za 16. slovensko medaljo na zimskih olimpijskih igrah, deveto bronasto in peto skakalno. Foto: STA
Peter Prevc je poskrbel za 16. slovensko medaljo na zimskih olimpijskih igrah, deveto bronasto in peto skakalno. Foto: STA
Intervju s Petrom Prevcem po osvojenem bronu
Pogovor z Goranom Janusom po bronu Prevca

Skakalec iz Dolenje vasi blizu Železnikov je nato o tekmi povedal: "Rezultati so nekako pričakovani. Stoch v ospredju, starešina Kasai drugi, nato pa mi mladinci. Sam sem naredil napaki na odskočnem pomolu, ampak to je šport, jaz sem človek, nisem robot, zato se to dogaja. Zdaj ni časa za obžalovanje, saj se ne da nič več popraviti. Treba se je pripraviti za naprej."

Medalja okrog Prevčevega vratu v nedeljo po 17. uri
Proslavljanje? "Ne vem, kako bom proslavljal, nič ne načrtujem prav veliko za naprej, bom videl, kaj bo še prineslo, kar se proslavljanja tiče." Še napoved za ponedeljkovo ekipno tekmo: "Potruditi se bo treba, dal bom vse od sebe, potem bomo pa videli, kaj bo." Prevc bo medaljo prejel v nedeljo nekaj po 17. uri.

Janus: Medalja je tu, tako da je vse super
"Sem zelo ponosen, na Petra in na vse druge. Tekma je bila zelo težka, vremenski pogoji so se spreminjali. Peter je naredil male napake, ampak je medalja tu, tako da je vse super. Meni sta obe njegovi medalji ljubi, razlike ni. Peter je drugi v skupnem seštevku, ves čas je na stopničkah, vesel sem, da mu je to uspelo. Da ima dve medalji v žepu. Peter je dokazal, da ima na največjih tekmah glavo na pravem mestu, upam, da bo tako nadaljeval. Ta finalna serija je bila napeta. Peter si je nabral nekaj majhne prednosti, izredno sem vesel, da mu je na koncu uspelo prehiteti Freunda. O željah pred ekipno tekmo ne bi govoril, vemo, katero odličje nam manjka, bo pa zelo težko. Moštva so izenačena, treba bo delati odlične skoke. Ta četverica, ki je nastopila na današnji tekmi, bo sodelovala tudi na ekipni tekmi. Vrstni red bom določil po treningu," pa je bil zadovoljen glavni trener reprezentance Goran Janus.

Kranjec pogrešal poskusno serijo
Drugi Slovenci so bili veseli dosežka, s svojimi skoki pa ne morejo biti zadovoljni. "Razočaran sem. Še kako sem pogrešal poskusno serijo, saj v takem stanju potrebujem vsaj en skok, da se približam pravim občutkom," je bil razočaran Kranjec, ki je po besedah trenerjev skakal v obdobju, ko so bile zaletne hitrosti mnogo nižje, tako da pravih možnosti ni imel. Pravih možnosti ni imel niti Damjan: "Težka tekma. Nisem imel sreče z vetrom, prvi skok je bil soliden, drugi malo slabši."

Intervju s Petrom Prevcem po osvojenem bronu
Pogovor z Goranom Janusom po bronu Prevca