Kamil Stoch si je pri padcu poškodoval nos. Foto: EPA
Kamil Stoch si je pri padcu poškodoval nos. Foto: EPA
Kamil Stoch in Peter Prevc
Kamil Stoch in Peter Prevc sta v letošnji sezoni razred zase, kar se je pokazalo tudi na srednji skakalnici. Foto: Reuters

V prvi seriji je bil le za meter daljši Nemec Severin Freund. Tretjo serijo so zaradi zamude pri pripravi skakalnice odpovedali.

"Na veliki skakalnici sem prej ujel prave občutke, lažje sem se ujel. Malo sem se naučil iz prvih skokov tu, način skakanja, način spuščanja v počep sem prenesel z male skakalnice. V prvem skoku je bilo nekaj tipanja, poznalo se mi je, da je bila hitrost na naletu štiri kilometre višja, v drugem pa sem že več tvegal. Prave tekmovalnosti pa seveda ni bilo, to pride s tekmo. Nekateri so imeli težave z vetrom, jaz ne. Skakalnica ima položen nalet, menim pa, da so kopirali malo skakalnico in jo raztegnili," je po prvih dveh skokih dejal srebrni z nedeljske tekme na srednji skakalnici.

Hvala zelo dober v drugem skoku, Kranjec bo poskusil v četrtek
Drugi slovenski skakalci so imeli zelo spremenljive razmere - veter je pihal v sunkih, na vrhu je bil vzgornjik, spodaj pa so se smeri mešale, tako da po dosežkih niso bili na vrhu. Še najboljše volje je bil Jaka Hvala, ki je z drugim skokom (v prvem je skočil 105 metrov in bil 54.), dolgim 122 metrov, in 15. mestom napovedal, da se mu vendarle obetajo boljši časi. Jernej Damjan je dosegel 41. (110 m) in 19. (119,5) izid, Jurij Tepeš pa 18. (120 m) in 49. (106,5 m). Robert Kranjec ni skakal, po besedah fizioterapevta Urbana Jarca pa je njegovo stanje že mnogo boljše, tako da bo s skoki poskusil v četrtek.

Padec Stocha, konec iger za Maksimočkina
Huje sta padla Rus Mihail Maksimočkin in Poljak Kamil Stoch. Olimpijski prvak s srednje naprave je padel pri doskoku in kar nekaj časa ležal v snegu, a se na koncu pobral in sam zapustil iztek skakalnice. Po besedah trenerja Lukasza Kruszeka je odšel v olimpijsko vas z zdravnikom, a naj bi bilo z njim vse v redu.
Za Maksimočkina je olimpijskih iger že konec. Kot je sporočila ruska smučarska zveza, poškodbe niso življenjsko nevarne, vseeno pa 20-letni skakalec na igrah ne bo več mogel sodelovati. "Ne bo hujših posledic, udaril se je v prsni koš. Zdravniki pravijo, da bo lahko že jutri odšel v domačo nego," je dejal predsednik ruske smučarske zveze Aleksander Uvarov.