Hitri Kylian Mbappe je bil neustavljiv na prvi tekmi na Alianz Areni. Foto: Reuters
Hitri Kylian Mbappe je bil neustavljiv na prvi tekmi na Alianz Areni. Foto: Reuters

Trener Hansi Flick ima še več težav s poškodovanimi igralci. Že na prvi tekmi se je zelo poznalo, da je manjkal Robert Lewandowski. Najboljši nogometaš na svetu za leto 2020 bo zaradi poškodbe kolena počival najmanj do konca aprila. Serge Gnabry je še vedno v karanteni po okužbi s koronavirusom. Branilec Niklas Süle je odšepal z zelenice v prvem polčasu prejšnji teden in ne bo igral v torek.

Flick: Mbappe bo kmalu postal najboljši nogometaš na svetu
"Položaj je zelo neugoden, saj je veliko igralcev poškodovanih, tudi okužbo imamo. Nimam veliko igralcev na razpolago, v glavi imam enajsterico. Ni je bilo težko sestaviti. Čaka nas zelo težka naloga, za preboj v polfinale bo treba prikazati popolno predstavo. Vsi smo bili zelo poklapani po porazu prejšnji teden. Če bomo učinkovitejši, sem prepričan, da lahko napredujemo. Zadeti moramo najmanj dvakrat," je na novinarski konferenci poudaril Flick.

Strateg Bayerna seveda zelo dobro pozna igro Parižanov: "S PSG-jem smo igrali v lanskem finalu. Že takrat sem seveda naredil analizo pred tekmo. Mbappe bo kmalu postal najboljši nogometaš na svetu. Zelo je hiter, tehnično je podkovan in dosega veliko zadetkov. Ko je bil v Parizu trener Thomas Tuchel, sem bil na njihovem treningu. Z Neymarjem sta izjemna naveza."

Hansi Flick in Hasan Salihamidžić sta na različnih bregovih. Počilo je na svetovnem klubskem prvenstvu v Katarju. Zelo verjetno prihodnjo sezono ne bosta več sodelovala. Dolgoletni prijatelj in nekdanji soigralec Flicka pri Bayernu Lothar Matthäus je poudaril, da bo trener Bayerna poleti prevzel nemško izbrano vrsto. Foto: EPA
Hansi Flick in Hasan Salihamidžić sta na različnih bregovih. Počilo je na svetovnem klubskem prvenstvu v Katarju. Zelo verjetno prihodnjo sezono ne bosta več sodelovala. Dolgoletni prijatelj in nekdanji soigralec Flicka pri Bayernu Lothar Matthäus je poudaril, da bo trener Bayerna poleti prevzel nemško izbrano vrsto. Foto: EPA

Salihamidžić pripeljal preslabe igralce za Bayern
Flick ima pogodbo z Bayernom do junija 2023, a nesporazumi s športnim direktorjem Hasanom Salihamidžićem so poskrbeli za nemir v klubu. Joachim Löw bo le še na letošnjem evropskem prvenstvu vodil Nemčijo, glavni kandidat za njegovega naslednika pa je Flick. Direktor elfa Oliver Bierhoff se odlično razume z njim.

Z Bayernom je v letu in pol osvojil vseh šest mogočih lovorik. Novembra 2019 je nasledil Nika Kovača, ki je bil seveda izbira Salihamidžića. Športni direktor ima zagotovljeno službo, saj se odlično razume tudi z alfo in omega kluba Ulijem Hoenessom.

Po zmagi v finalu Lige prvakov v Lizboni so odšli Ivan Perišić, Philippe Coutinho in Thiago Alcantara. Salihamidžić ni pripeljal pravih zamenjav. Bouna Sarr, Marc Roca in Douglas Costa imajo težave že proti tekmecem s spodnjega dela lestvice v Bundesligi. Najbolj se je to poznalo na tekmi proti Arminii iz Bielefelda pred dvema mesecema, ko je Bayern komaj izvlekel remi na Allianz Areni (3:3). Klop Bayerna je kratka in zdaj se to zelo pozna.

Müller: Ne bomo od prve minute brezglavo napadli
Thomas Müller je na prvi tekmi po uri igre zadel z glavo za 2:2. "Na prvi tekmi smo imeli 31 strelov. Težko je pričakovati, da bomo imeli toliko priložnosti tudi v Parizu. Ne bomo od prve minute brezglavo napadli, čeprav seveda nujno potrebujemo zadetke in bomo napadalno usmerjeni."

"Na prvi tekmi smo pustili preveč prostora. Mbappe je v teh trenutkih najnevarnejši. Z Neymarjem nimata veliko obrambnih nalog, oba le prežita na protinapade. Nemogoče je tako kakovostne igralce popolnoma zaustaviti. Treba jima je preprečiti strele iz ugodnih položajev," je razmišljal Müller, ki je podaljšana roka Flicka na zelenici, saj vedno glasno usmerja soigralce.

FC Hollywood se je vrnil v München
"Od septembra je naš glavni cilj obramba naslova. Trenutno imamo veliko poškodovanih igralcev. Zmaga v Parizu bi vnesla mir v klub. Pred 20 oz. 30 leti smo imeli v Münchnu FC Hollywood, tudi letos je zelo pestro. V četrtfinalu so samo izjemno kakovostne ekipe. Če bomo izpadli, bom seveda razočaran. Potem ostane le še prvenstvo, v katerem moramo osvojiti naslov. April bo še zelo vroč, vsaka tekma je pomembna," je še dodal Müller, ki se bo junija zelo verjetno vrnil v nemško reprezentanco. Joachim Löw ga bo težko izpustil iz kadra za Euro.

Mauricio Pochettino je v osmini finala proti Barceloni na domačem stadionu pripravil bolj obrambno taktiko po zmagi na Camp Nouu s 4:1. Tudi tokrat ima PSG lepo prednost s prve tekme. Foto: EPA
Mauricio Pochettino je v osmini finala proti Barceloni na domačem stadionu pripravil bolj obrambno taktiko po zmagi na Camp Nouu s 4:1. Tudi tokrat ima PSG lepo prednost s prve tekme. Foto: EPA

Pochettino pričakuje, da bodo znova zelo trpeli
Tudi trener PSG-ja Mauricio Pochettino ima kar nekaj težav. Marco Verratti in Alessandro Florenzi sta v Münchnu manjkala zaradi okužbe s koronavirusom. Zdaj sta bila oba negativna na testu, a po karanteni nista pripravljena za 90 minut ostrega ritma. Colin Dagba je imel na prvi tekmi ogromno težave s Kingsleyjem Comanom.

"Bayern je najnevarnejši na krilnih položajih. Nekaj stvari bo treba popraviti, odpraviti bo treba nekaj napak. Moramo razumeti, da je Bayern najboljša ekipa na svetu, vseeno pa jim bomo skušali vsiliti naš sistem igre. Prišli bodo trenutki, ko bomo trpeli, a moramo zdržati. Na prvi tekmi nam je odlično uspelo. Izločiti Bayern bi bil pravi podvig. Velik uspeh bi bil preboj v polfinale," je poudaril Pochettino.

Trener Porta Sergio Conceicao je že presegel pričakovanja s prebojem v četrtfinale. Foto: EPA
Trener Porta Sergio Conceicao je že presegel pričakovanja s prebojem v četrtfinale. Foto: EPA

Tuchel: Porto nima več veliko za izgubiti
Na drugi torkovi tekmi se bosta še drugič v šestih dneh na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan v Sevilli srečala Chelsea in Porto. Londončani so bili na prvem srečanju boljši z 2:0, tokrat pa bodo v vlogi gostitelja.

"Če bomo začeli tekmo z mislijo, da vodimo z 2:0, bomo popolnoma izgubili glave. To bo popolnoma nova tekma, nov izziv za nas. Porto nima več veliko za izgubiti. Če hoče v polfinale, mora zadeti trikrat," je povedal trener Chelseaja Thomas Tuchel, ki je lani popeljal PSG v finale, potem pa je bil decembra odpuščen.

Trener Porta Sergio Conceicao ostaja optimist. Prepričan je, da bodo njegovi varovanci zadeli.

Četrtfinale, povratne tekme, torek ob 21.00:
PARIS SG - BAYERN 3:2

Verjetni postavi:

Paris SG: Navas, Dagba, Danilo, Kimpembe, Diallo, Gueye, Paredes, di María, Draxler, Neymar, Mbappe.

Bayern: Neuer, Pavard, Boateng, Hernandez, Davies, Kimmich, Alaba, Sane, Müller, Coman, Choupo-Moting.

Sodnik: Daniele Orsato (Italija)


CHELSEA - PORTO 2:0
(v Sevilli)

Verjetni postavi:

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Zouma, Rüdiger, James, Jorginho, Kovačić, Alonso, Mount, Havertz, Pulišić.

Porto: Marchesín, Manafa, Pepe, Mbemba, Zaidu, Corona, Sergio Oliveira, Uribe, Otavio, Marega, Taremi.

Sodnik: Clement Turpin (Francija)


Sreda ob 21.00:
BORUSSIA (D) - MANCHESTER CITY 1:2

Verjetni postavi:

Borussia Dortmund: Hitz, Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro, Can, Dahoud, Bellingham, Reus, Haaland, Hazard.

Man. City: Ederson, Walker, Stones, Dias, Cancelo, De Bruyne, Rodri, Gündogan, Mahrez, Jesus, Foden.

Sodnik: Carlos del Cerro Grande (Španija)


LIVERPOOL - REAL MADRID 1:3

Verjetni postavi:

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Kabak, Phillips, Robertson, Thiago, Fabinho, Wijnaldum, Salah, Jota, Mane.

Real Madrid: Courtois, Odriozola, Nacho, Militao, Mendy, Kroos, Casemiro, Modrić, Asensio, Benzema, Vinicius Junior.

Sodnik: Björn Kuipers (Nizozemska)

Izidi prvih tekem so v krepkem tisku.


Polfinale, 27./28. aprila:
BAYERN/PSG - MAN CITY/BORUSSIA (D)

REAL MADRID/LIVERPOOOL - PORTO/CHELSEA

Povratni tekmi bosta 4. in 5. maja, finale pa 29. maja, v Carigradu.