Trenutek, ko je bil Dustin Poirier uradno razglašen za zmagovalca dvoboja proti slovitemu Conorju McGregorju. Foto: Reuters
Trenutek, ko je bil Dustin Poirier uradno razglašen za zmagovalca dvoboja proti slovitemu Conorju McGregorju. Foto: Reuters

V okviru dogodka UFC 257 so v Abu Dabiju na tako imenovanem Fight Islandu ob navzočnosti dva tisoč gledalcev pripravili borilni spektakel. Conor McGregor je bil izraziti favorit in je udarno začel prvo rundo, a je Dustin Poirier zdržal.

Nato pa je v drugi rundi sledil šok in 32-letnik iz Luisiane se je 32-letnemu Ircu oddolžil z obrestmi za poraz pred šestimi leti, ko je izgubil prvo medsebojno soočenje po vsega minuti in pol borbe. Poirier je tako prišel do največje zmage v karieri in si je utrl pot proti borbi za svetovnega prvaka v lahki kategoriji UFC-ja.

V boj za prvaka?
To je bil sploh prvi McGregorjev poraz z nokavtom v njegovi karieri! Zgovorni Dublinčan je obljubil, da se bo vrnil in se bo še boril v UFC-ju, na drugi strani je Poirier izzval vodstvo tekmovanja, da naj mu priskrbijo naslednje tekmece. Naslov prvaka v lahki kategoriji UFC-ja sicer vse od 7. aprila 2018 drži 32-letni Rus Habib Nurmagomedov, ki pa se je po zadnjem dvoboju upokojil.

"To je eden najboljših trenutkov, kar sem jih kdaj občutil. Bil sem brez čustev, bil sem morilec in bil sem tukaj, da bi moril. Dober občutek," je po dvoboju dejal Poirier, ki ni izključil možnosti povratnega dvoboja z McGregorjem.

To je bila še 27 zmaga, ob šestih porazih, za 32-letnega Američana, ki je bil pred dvobojem drugouvrščeni borec v lahki kategoriji. McGregor, ki je veljal za favorita, čeprav je na lestvici prvenstva UFC uvrščen dve mesti nižje, je pridelal peti profesionalni poraz, ki jih ima ob 22 zmagah.

Ponesrečena tretja vrnitev iz upokojitve
McGregor, nekdanji prvak UFC v peresni in lahki kategoriji, je bil na novinarski konferenci po dvoboju v šoku: "Pretresljivo. Težko je to sprejeti. Moja noga je bila popolnoma mrtva in čeprav sem se počutil, kot da nadzorujem tekmečeve brce, pa nisem bil v stanju, da bi se odzval in vrnil nazaj v dvoboj." Irec se je sicer še tretjič po vrsti vrnil iz tekmovalne upokojitve.

"Dustin se je prekleto dobro boril. Mislil sem, da sem v klinču boljši od njega, a malo prepozno. Če sem iskren, ne vem, kje sem v tem trenutku," je le nekaj izjav pretresenega Irca, z vzdevkom Notorius,