Darko Jorgić je osmi nosilec prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je osmi nosilec prvenstva. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić je s 4:2 premagal Hrvata Željka Filipa, izkušeni Tokić pa je bil s 4:2 boljši od mladega Čeha Tomaša Polanskega. Neuspešna pa je bila edina slovenska predstavnica na glavnem turnirju Ana Tofant, po izenačenih nizih je morala z 1:4 priznati premoč Angležinji Tin-Tin Ho.

Jorgić je proti Filipu zmagal brez izgubljenega niza. V prvem nizu je sicer kazalo, da ne bo imel težav, nato pa je drugi niz dobil po hudem boju in preobratih s 15:13. Hrvat se ni in ni hotel predati, tako v tretjem kot četrtem nizu se je v usodo vdal šele ob koncu. Naslednji tekmec Jorgića bo nevarni Šved Anton Kallberg.

Tokić je dvoboj proti češkemu upu, v mlajših kategorijah velikemu tekmecu Jorgića, dobil po zaslugi izkušenj. Potem ko je zaostajal z 1:2, je v četrtem in petem nizu dobil izenačeno končnico, v tretjem je izničil prednost tekmeca, ki je nato v šestem popustil. V drugem krogu se bo Novogoričan pomeril z močnim Nemcem Ruwenom Filusom.

Pred večernim prvim dvobojem je Jorgić odigral tekmo prvega kroga dvojic. Skupaj s Hrvatom Tomislavom Pucarjem sta pokazala odlično igro in po drami s 3:2 ugnala Nemca, druga nosilca, nekdanjega prvega igralca sveta Tima Bolla in njegovega naslednika Patricka Franzisko.

Za Hrastničana je zmaga še posebno sladka, saj je Franziska njegov moštveni kolega pri nemškem podprvaku Saarbrücknu, zmaga nad Bollom, za Jorgića ne prva, pa tudi veliko pomeni. Peti niz dvoboja se je končal z izidom 13:11, Slovenec in Hrvat pa sta dobila še prvega na deset in tretjega na štiri.

Jorgić je med dvojicami ostal edini Slovenec v konkurenci. Ženska dvojica Ana Tofant in Katarina Stražar je izpadla v prvem krogu, s 3:0 sta ju ugnali Ukrajinki Gana Gaponova in Tetjana Bilenko.