Mednarodno društvo športnih novinarjev (AIPS) je razpisalo nagrade za najboljše športne prispevke v osmih kategorijah. Novinarja Vala 202 Luka Petrič in Franci Pavšer sta ustvarila dokumentarec o najboljšem slovenskem košarkarju z naslovom Luka Dončić: Becoming Wonderboy, ta je bil med najboljših deset uvrščen v kategoriji avdio (s klikom na spodnjo sliko mu lahko prisluhnete).

"Vesel sem, da je bilo najino delo tako sprejeto in ovrednoteno, da se sliši, kako je Dončić postal eden najboljših košarkarjev na svetu, del njegove zgodbe, ki morda širši, mednarodni javnosti ni tako dobro poznana. Srečen pa tudi, da nama je oddajo uspelo ustvariti v angleščini, torej sva uporabljala jezik, s katerim se doslej profesionalno prav veliko nisva udejstvovala, a je oddaja kljub temu prišla ob bok nekaterim najboljšim na svetu," je uspeh radijskega dvojca komentiral Petrič.

Novinar MMC-ja Slavko Jerič je med svetovnim prvenstvom v alpskem smučanju spisal kolumno Kaj nas uči zgodba Lindsey Vonn in kateremu delu nismo pripravljeni prisluhniti, v kateri je z drugega zornega kota pogledal na kariero slovite Američanke. Ta prispevek je bil uvrščen med deset najboljših kolumen na svetu (preberite ga s klikom na spodnjo sliko).

Sorodna novica Kaj nas uči zgodba Lindsey Vonn in kateremu delu nismo pripravljeni prisluhniti?

Naslednji teden bodo izbrani po trije finalisti v vseh osmih kategorijah, ki bodo v začetku februarja odpotovali na podelitev v Budimpešto.