Luka Špik je odkrito napovedal naskok na dve zlati medalji. Foto: EPA
Luka Špik je odkrito napovedal naskok na dve zlati medalji. Foto: EPA
Miloš Janša
Slovenski selektor Miloš Janša Foto: RTV SLO

Največ se pričakuje od Iztoka Čopa in Luka Špika. Zlata olimpijca bosta poleg dvojnega dvojca nastopila tudi v dvojnem četvercu, kjer se jima bosta pridružila Davor Mizerit in Matej Prelog. Oba čolna sta letos enkrat nastopila v svetovnem pokalu in zmagala brez večjih težav.

Za dvojni dvojec in četverec ni nižjih ciljev od uvrstitev v svetovnem pokalu," posredno na dvojno zlato cilja selektor Miloš Janša. "Cilji seveda so visoki, žal pa na zadnjih treningih nismo ravno blesteli in upam, da je to le posledica utrujenosti," je bolj previden najbolj uspešen slovenski veslač Iztok Čop.

Njegov partner v obeh čolnih pa napoveduje: "Nikoli ne želim napovedovati zmag. Ne vem, ali nam bo uspelo, vendar sta pred odhodom cilj dve zlati medalji."

Se Klemenčič poslavlja?
Miloš Janša je v zadnjem trenutku v četvercu brez krmarja Janija Klemenčiča zamenjal z Gregorjem Sračnjekom. Klemenčič je že zavrnil možnost, da bi v Gifu odpotoval kot rezerva in napovedal slovo od veslanja.

"Na koncu je odločitev padla na osnovi primerjave jutranjega in popoldanskega treninga, kjer sem imel absolutno gledano boljši čas, po nekih preračunih glede na pogoje in tekmece pa slabšega. Zame je to nesprejemljivo, nepošteno in podlo," je čustveno pripovedoval Klemenčič, ki se odločilnega treninga ni udeležil zaradi bolezni.