Veslaško svetovno prvenstvo se bo začelo v ponedeljek. Foto: EPA
Veslaško svetovno prvenstvo se bo začelo v ponedeljek. Foto: EPA

Tajfun Mawar, ki bi lahko precej spremenil urnik, vendarle ne bo bistveno vplival na izvedbo veslaškega SP-ja v Gifuju na Japonskem.
Prvi del predtekmovanja bo izveden že v ponedeljek, drugi del v torek, repasaži pa bodo na sporedu v sredo. Iztok Čop in Luka Špik bosta zato nastopila po prvotnem sporedu. Najprej jima je grozilo, da bosta morala nastop v predtekmovalnem delu v dvojnem dvojcu in dvojnem četvercu (ob Davorju Mizeritu in Mateju Prelogu) izvesti v enem dnevu.

Slovenijo bodo zastopali tudi dvojec brez krmarja Gregor Novak in Boštjan Božič, četverec brez krmarja (Miha in Tomaž Pirih, Gregor Sračnjek in Rok Kolander) ter lahki dvojni dvojec Igor Ronchi in Mitja Trkov.

"Težave so zaenkrat s progo, saj je pretok vode zelo velik, pojavljajo se tudi tokovi, a organizatorji obljubljajo, da bodo to z zapornicami uspeli urediti," je dejal slovenski trener Stanko Slivnik. Na Japonskem bo po prvenstvu zastopal Slovenijo na kongresu Mednarodne veslaške zveze, kjer bo predstavil načrte za pridobitev SP-ja 2011 in svetovnega pokala na Bledu leta 2008.

Na prvenstvu bo nastopilo 800 veslačev iz 56 držav, prve treninge bodo opravili v petek.