Ikodinovič se veseli zmagovitega zadetka. Foto: EPA
Ikodinovič se veseli zmagovitega zadetka. Foto: EPA

Ikodinović je bil s štirimi goli najboljši strelec tekme, njegov zgrešeni četverec pol minute pred koncem pa ni bil usoden, saj je Vladimir Vujasinović v zadnjem napadu Madžarom odvzel žogo in slavje "plavih" se je začelo. SČG-ju je uspelo sladko maščevanje za OI v Atenah, ko so z enakim izidom slavili njihovi severni sosedi.

Moštveni duh v ekipi je bil zelo močan. Spomin na lanski poraz je bil še zelo svež in vsi so si želeli zmage. Tako je vsak igralec, ki sem ga poslal v vodo, dal vse od sebe in prikazal največ, kar zna," je povedal trener novih prvakov Petar Porobič.

Finalna tekma je minila v pravem nogometnem vzdušju, saj je bil bazen do zadnjega kotička napolnjen z navijači obeh ekip.

Bron je pripadel Grkom, ki so po podaljšku z 11:10 ugnali Hrvate. Odločilni zadetek je 34 sekund pred iztekom zabil Georgios Afroudakis.

Za najkoristnejšega igralca turnirja so izbrali Aleksandra Šapiča (SČG), poleg njega pa so v idealni postavi še nemški vratar Alexander Tchigir, Šapičev moštveni kolega Vladimir Vujasinovič, Italijan Alberto Angelini, Madžar Peter Biros, Hrvat Igor Hinič ter Rus Irek Zinurov.

Finale:
Madžarska - SČG 7:8 (1:1, 2:2, 2:2, 2:3)
Madaras, Molnar, Biros po 2; Ikodinović 4.

Za 3. mesto:
GRČIJA - Hrvaška * 11:10 (2:1, 3:3, 1:2, 3:3)
Chatzitheodorou 3; Djogaš 5.

Vaterpolski turnir