Alex Zanardi po hudi nesreči okreva v milanski bolnišnici San Raffaele. Foto: AP
Alex Zanardi po hudi nesreči okreva v milanski bolnišnici San Raffaele. Foto: AP

Vest so sporočili iz bolnišnice San Raffaele v Milanu. Zanardija so po hudi nesreči junija najprej namestili na oddelek intenzivne nege v bolnišnici v Sieni, pozneje pa so ga premestili na rehabilitacijski oddelek v Comu.

Zanardi ostal brez obeh nog, a se je vrnil na dirke

A poslabšanje stanja je botrovalo hitri vrnitvi v bolniško oskrbo, zdaj pa je na polintenzivnem oddelku. Iz bolnišnice so sporočili, da so ugotovili "precejšnje klinično izboljšanje" zdravstvenega stanja, ki ne zahteva več popolne nege na intenzivnem oddelku.

Večkratni paraolimpijski prvak
Nekdanji dirkač formule ena in ameriške serije Cart ter pozneje odlični paraolimpijec se je hudo poškodoval v nesreči s kolesom na ročni pogon 19. junija, v bolnišnici je moral zaradi hudih poškodb glave prestati tri operacije. Zanardi je sicer v svetu športa znan kot velik borec, ki se nikoli ne preda. Leta 2001 je na dirki serije Cart na nemškem Lausitzringu preživel hudo nesrečo, v kateri je po trčenju z enim od tekmecev pri veliki hitrosti ostal brez obeh nog. Po dolgotrajnem okrevanju se je vrnil v druge kategorije dirkalnega športa, je pa tudi zamenjal športno panogo in zelo uspešno tekmoval s kolesom na ročni pogon. Na paraolimpijskih igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016 je osvojil šest kolajn, od tega štiri zlate.