Tina Trstenjak je z odliko opravila prvo veliko tekmo po koronskem premoru. Foto: EPA
Tina Trstenjak je z odliko opravila prvo veliko tekmo po koronskem premoru. Foto: EPA

Tekmovalki sta se pomerili že lani v polfinalu grand slama v Abu Dabiju in tudi v prvem poskusu je bila boljša varovanka Marjana Fabjana.

Zelo močna tekmica je bila tudi Rusinja Darja Davidova v polfinalu, ki pa proti varovanki Marjana Fabjana ne najde recepta za zmago, Trstenjakova je dobila še četrti medsebojni obračun.

Judoistka Tina Trstenjak zmagala v Budimpešti

Pred tem je Trstenjakova, ki je bila prva nosilka v svoji kategoriji, ugnala Poljakinjo Angeliko Szymansko in Madžarko Suofi Ozbas. Najdlje je trajal dvoboj z 21-letno Szymansko, s katero je morala Trstenjakova v podaljšek.

"Super sem vesela in zadovoljna. Moram takoj povedati, da so nekatere najboljše res manjkale, na to nimam vpliva, a vseeno je bil to super trening, saj je bilo tukaj veliko mladih odličnih tekmovalk. Je pa bil današnji dan drugačen od vseh preostalih zaradi vseh teh protikoronskih omejitev, ob tem osem mesecev nismo nastopali in bilo je naporno," je povedala Trstenjakova.

O samih borbah pa je dodala: "Vedno potrebujem borbo za ogrevanje, po tako dolgem odmoru pa je bilo še malo težje. V nadaljevanju mi je šlo dobro. S trenerjem sva sicer preizkušala nekaj drugačne taktike in na koncu se je izšlo z zmago," je še dejala 30-letna šampionka, ki bo prihodnji teden odpotovala na priprave na Kosovo.

Anka Pogačnik je morala v uvodnem nastopu kategorije do 70 kg priznati premoč nosilki petih kolajn z azijskih prvenstev Gulnozi Matnijazovi iz Uzbekistana. Martin Hojak je v kategoriji do 73 kg najprej ugnal Claudia Nunesa dos Santosa iz Luksemburga, nato je moral čestitati 19-letnemu madžarskemu talentu Sandorju Ocsaiju.

Zmagovita borba Tine Trstenjak v Budimpešti (iz prenosa na tv slo 2)