Robert Sabolič je dosegel tretji zadetek za rise. Foto: www.alesfevzer.com
Robert Sabolič je dosegel tretji zadetek za rise. Foto: www.alesfevzer.com

Selektor Edo Terglav je za tokratni zbor, potem ko je novembra v Budimpešti preizkušal predvsem novince in mlade igralce, že povabil tudi del standardnega jedra ekipe. Priložnost so dobili tudi nekateri mladi, ki so se v tej sezoni že izkazali v selekciji U-20 in iščejo priložnost za skok v člansko ekipo. Glavni cilj letošnje sezone je svetovno prvenstvo divizije I, ki bo ob koncu aprila in na začetku maja prav v Bolzanu.

V vratih Slovenije je tekmo začel Gašper Krošelj, v zadnjih minutah pa je priložnost dobil še Matija Pintarič. Tretji vratar na tej akciji je Luka Kolin.

Mehle edini strelec v uvodni tretjini
Slovenija je povedla v 17. minuti, ko je bil uspešen Žiga Mehle, ki se je izkazal z odličnimi predstavi v dresu Olimpije in je med nominiranci za najboljšega mladega igralca Lige IceHL v januarju.

Marchetti vlil upanje Italijanom
V drugi tretjini so Slovenci povečali naskok, ko je Rok Macuh celo z igralcem manj ugnal italijanskega vratarja Andreasa Bernarda. V 36. minuti so Italijani znižali na 1:2, napadalec Asiaga Michele Marchetti je zatresel mrežo.

Risi blesteli v zadnjih minutah
V 54. minuti je Robert Sabolič uspešno izvedel kazenski strel, ob koncu pa so Slovenci v predzadnji minuti dosegli še dva gola. Najprej je zadel Žan Jezovšek, potem pa še Anže Kuralt, ki je tako postavil končnih 5:1.

Terglav: Bolj ko je šla tekma h koncu, bolje smo igrali
"Vedeli smo, da bodo Italijani dobro pripravljeni, delali so nam veliko težav v prvi tretjini. A smo dobro odreagirali, veliko strelov smo blokirali, naš vratar je bil odličen v trenutkih, ko smo ga potrebovali. Dali smo prvi gol, potem je šla igra v našo smer. V tretji tretjini smo dobro odpeljali, pomembno je, da bolj ko je šla tekma h koncu, bolje smo igrali. Dobra zmaga, zadovoljen sem z odnosom vseh igralcev," je tekmo ocenil selektor Terglav.

V petek še ena tekma v Val Gardeni
V petek bosta tekmeca odigrala še drugo tekmo v tem premoru za reprezentančne tekme, prizorišče pa bo Val Gardena.


Pripravljalni tekmi, Bolzano:
SLOVENIJA – ITALIJA
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
664; Mehle 17., Macuh 27., Sabolič 54., Jezovšek 59., Kuralt 59.; Marchetti 36.

Petek ob 20.30 (Val Gardena):
ITALIJA – SLOVENIJA