Bojan Čotar: Iz tekme v tekmo imamo več kvalitetnih minut. Foto: RTV SLO
Bojan Čotar: Iz tekme v tekmo imamo več kvalitetnih minut. Foto: RTV SLO
Slavko Ivezič
Slavko Ivezič: Na naslednjih dveh tekmah bo moral biti večji del ekipe na visokem nivoju. Foto: RTV SLO

Bojan Čotar in Slavko Ivezič sta po tekmi proti Črni gori optimistična in menita, da lahko Slovenija preseneti tudi Norveško in/ali Dansko.
"Kot na vseh tekmah do zdaj, je bil viden borben pristop. Spet sta bila odlična oba vratarja, boljši del igre pa je bila igra v obrambi. Še vedno pa imamo velike rezerve. Premalo izkoriščamo dobre obrambe za dobro izdelane protinapade. V napadu je bilo poleg Pajoviča nekoliko več razpoloženih igralcev, tu mislim predvsem na Natka, vendar se preveč dogaja prek sredine, premalo izkoriščamo krila. S tem bi pridobili kvaliteto več," je predstavo Slovencev pokomentiral trener rokometašic Krima Mercatorja Čotar.

Obramba mora biti bolj čvrsta
Tudi Ivezič meni, da je bila zunanja linija kar na visokem nivoju, premalo pa razigrana krila. Jeziček na tehtnici so bile veliko večje izkušnje. In kako je zadovoljen z obrambo? "Naša obramba 6-0 je uspešna, sigurno pa je še malo rezerve. Mislim, da smo lahko uspešnejši. Obramba mora biti bolj čvrsta, več mora biti prekinjanj tekmečevih akcij oziroma napadov."

Čotar: Špiler in Pungartnik si zaslužita več minutaže
Oba sogovornika sta se tudi strinjala, da je Slovenija boljša, kot kaže končni izid. "Imamo več kvalitetnih igralcev kot Črnogorci. Več minutaže sta dobila tudi Špiler in Pungartnik. Zaslužita si to, da razbremenita Pajoviča in Kavtičnika, s tem pa dobimo več svežine. Črnogorci so poskušali trdo igrati v obrambi. Niso me presenetili, pokazali so, da jim prvi nastop za novo državo veliko pomeni. Na koncu so iztržili nižji poraz, kot bi si ga zaslužili," je povedal Čotar. Iveziča je presenetila slabša igra Muratovića, kar je po njegovem mnenju gotovo vplivalo na potek tekme.

Ivezič: Motiv v nadaljevanju prvenstva bo velik
Trener Celja Pivovarne Laško je velik optimist tudi pred tekmama proti Norveški in Danski: "Ambicije in želje so prisotne, bojevitost in nepopuščanje bo prisotno, ne glede na renomirana nasprotnika. Motiv bo velik. Kljub temu, da so Danci razbili Hrvate, je na naši tekmi lahko povsem drugače. To bo nova tekma. Večji del ekipe bo moral biti na visokem nivoju, saj s podpovprečno predstavo takih tekem ni mogoče dobiti. Skandinavci igrajo brezkompromisen, moderen rokomet, ki je po mojem okusu, morali bomo imeti tudi razpoložene vratarje."

Skandinavski slog nam odgovarja
Čotar prav tako kot enega izmed ključev do uspeha vidi v vratarjih: "Iz tekme v tekmo imamo več kvalitetnih minut. Če ne bo črnih minut, kot proti Poljski in Hrvaški, in izkoristimo odlično formo vratarjev, lahko presenetimo. Skandinavski slog nam je v preteklosti kar odgovarjal, zakaj pa ne bi presenetili. Bodimo optimisti!"

M. R.