Po odpovedi Zorana Lubeja bodo vrzel na črti skušali zapolniti Matjaž Mlakar, Goran Kozomara in Luka Ščurek. Foto: EPA
Po odpovedi Zorana Lubeja bodo vrzel na črti skušali zapolniti Matjaž Mlakar, Goran Kozomara in Luka Ščurek. Foto: EPA
Miro Požun
Miru Požunu in njegovim varovancem bodo v skupini A nasproti stali Češka, Poljska in Hrvaška. Foto: MMC RTV SLO

Lubeja - ima težave s hrbtenico - bo zamenjal Goran Kozomara, ki je okreval po lažji poškodbi kolena. Poleg Lubeja se je Požun odrekel uslugam Dušana Podpečana, Mihe Žvižeja, Robija Konečnika in Davida Miklavčiča. Po dveh dnevih počitka se bo reprezentanca znova zbrala na novega leta dan v Kopru, kjer se bodo izbrani vrsti pridružili Uroš Zorman (kapetan), Vid Kavtičnik, Roman Pungartnik in Beno Lapajne.

Požun in Zorman sta si segla v roke
"Vsi niso prišli maksimalno pripravljeni. V prvem delu smo zato več delali na kondiciji, ne pa toliko z žogo. Tekma s Srbijo je prišla ob nepravem času. Nimamo vrhunske kvalitete, a sem kljub temu optimist. Vsak od igralcev bo moral za uspeh dati 120 odstotkov,"
je za MMC dejal Požun, ki je pojasnil, da sta z Zormanom rešila nesporazume: "29. decembra popoldne nas (reprezentanco, op. p.) je obiskal v Brežicah, kjer sva se pogovorila in si segla v roke."

Slovenija se bo v soboto pomerila z BiH-om, dan pozneje pa še s Švedsko. 8. evropsko prvenstvo na Norveškem se bo začelo 17. januarja. Prvi nasprotnik Slovencev v Stavangerju bo Češka.

Mlakar ostaja zvest Velenjčanom
Matjaž Mlakar je do leta 2011 podaljšal pogodbo z Gorenjem iz Velenja. 26-letnemu krožnemu napadalcu bi se sicer prejšnja pogodba iztekla po koncu letošnje sezone. "V Velenju se odlično počutim, zato smo hitro našli skupni jezik," je dejal Sevničan, tudi nepogrešljivi član reprezentance.

A. V.