Matjaž Tominec je bil slovenski selektor na svetovnem prvenstvu leta 2001 in evropskem 2002. Foto: RTV SLO
Matjaž Tominec je bil slovenski selektor na svetovnem prvenstvu leta 2001 in evropskem 2002. Foto: RTV SLO

"Dejansko so imeli na začetku težave pri doseganju golov, poleg tega niso zaustavili odlične poljske strelce z zunanjih položajev. V drugem polčasu je Lapajne dobro branil, res je tudi Wenta spočil igralce, a je nato vstopil Tkaczyk in odločil tekmo. Mislim, da bi morali poskusiti z obrambo 3-2-1, ker se je videlo proti Hrvatom, da imajo Poljaki težave z globoko obrambo. 5-1 ni delovala dobro, 6-0 pa le malo boljše," je za MMC svoje videnje tekme podal Tominec.

Lapajne bi moral braniti od začetka
"Naši so poskušali s 5-1, a je bilo v resnici vse drugo. To je bila obramba, ki je nismo vajeni. Bolje bi bilo, če bi igrali 6-0. Boljše bi bilo tudi, če bi Lapajne branil že v 1. polčasu. V nadaljevanju smo z dobrim vratarjem razliko zmanjšali na -3. Vsekakor bi se jih dalo premagati, čeprav ni nič hudega, saj smo poraz nekako pričakovali," je za MMC dejal nekdanji selektor Jeras

Več igre na krila
In kako se lotiti Hrvatov? "Iz teh dveh tekem smo se gotovo nekaj naučili. Hrvati igrajo pozicijski rokomet v napadu, medtem ko jih je v obrambi težko prebiti, ko začnejo zares igrati. Čez sredino bo težko, zato bo potrebna igra do kril, s katerimi dosedaj premalo sodelujemo. Treba jih je raztegniti in čakati na priložnost za strel. Je pa malo problematično, ker z zunanjih položajev očitno lahko zadane samo Pajovič. Natek ni tisti, ki bi prebijal, Zorman pa je bil tokrat nerazpoložen," je zaključil Jeras.

A. V.