Z vrnitvijo Pajoviča ima selektor Miro Požun razlog več za zadovoljstvo. Foto: MMC RTV SLO
Z vrnitvijo Pajoviča ima selektor Miro Požun razlog več za zadovoljstvo. Foto: MMC RTV SLO
Aleš Pajovič
Aleš Pajovič je specialist za obrambo, odlično pa se znajde tudi v napadu. Foto: EPA

"Ne vem, mogoče pritiski soigralcev z vseh strani. Mogoče je na turnirju konec tedna ugotovil, da ga potrebujemo. Ali pa je začutil, da je igranje za reprezentanco njegova državljanska dolžnost," je o razlogih za Pajovičevo vrnitev razmišljal selektor Miro Požun.

"Pajotova" telesna pripravljenost ni "top"
Požuna malo skrbi le Pajovičeva telesna pripravljenost: "Zavedamo se sicer, da ne bo vrhunsko pripravljen, vendar pa nas v štirih dneh čakajo tri težke tekme in igralce bo treba menjavati. Sicer pa vsi dobro vemo, da je Pajovič vrhunski obrambni igralec, če je potrebno pa zna zadevati tudi od daleč, kar je bila naša glavna pomanjkljivost na zadnjih pripravljalnih tekmah," je še dodal Požun in zatrdil, da so se z vrnitvijo Pajoviča strinjali tudi ostali reprezentanti.

Slaba realizacija in obramba
Selektor je nato razkril, do kakšnih spoznanj je prišel po prijateljskih tekmah v Kopru: "Slaba je naša realizacija, igralci na gol streljajo iz neizdelanih akcij, šepa naša igra v obrambi. Mogoče se je v igralcih nakopičilo preveč utrujenosti po napornih pripravah. Izboljšati bo potrebno tudi našo realizacijo, ko imamo igralca več na igrišču."

S treningi začela Natek in Kozomara
K sreči se zdravstveno stanje ekipe izboljšuje, saj sta se treningom pridružila Jure Natek in Goran Kozomara, tako da je Požun prepričan, da bo slika slovenske reprezentance na četrtkovi in petkovi prijateljski tekmi s Slovaško v Bratislavi boljša kot v Kopru, kjer so bili igralci utrujeni od priprav.

Katera dva rokometaša bosta odpadla s seznama devetnajsterice, se bo Požun odločil pred torkovim (15. januar) odhodom v Stavanger. V četrtek, 17. januarja, bo Slovenija igrala prvo tekmo prvenstva proti Češki.

A. V.