Uroš Zorman je bil član slovenske reprezentance, ki je v Tivoliju na kolena spravila Hrvate, takratne aktualne svetovne prvake. Foto: EPA
Uroš Zorman je bil član slovenske reprezentance, ki je v Tivoliju na kolena spravila Hrvate, takratne aktualne svetovne prvake. Foto: EPA
Ivano Balić
Ivanu Baliću je treba priznati, da na trenutke igra, kot bi bil z drugega planeta. Foto: EPA
Obračun s Hrvaško poslastica

Še dobro se spominjamo dveh slovenskih zmag na preteklih evropskih prvenstvih. Leta 2000 je Slovenija slavila sredi Zagreba (25:24), štiri leta pozneje pa še v Ljubljani (27:25). Hrvati so v Stavangerju gladko dobili uvodni tekmi. Čeprav naj bi bil Ivano Balić poškodovan, igra skoraj tako kot v najboljših časih. Res uspešen slepilni manever južnih sosedov. A tudi tako se dela!

Sami stari znanci, sami odlični rokometaši
Balić ni edini igralec, ki nasprotnikom povzroča glavobol. Lino Červar ima na vseh položajih kakovostne rokometaše. Blaženko Lacković, Pero Metličić, Tonči Valčić, Renato Sulić, Igor Vori, Nikša Kaleb so svetovna "klasa". Odkritje prvenstva je mladi Zlatko Horvat, ki je na desnem krilu sijajno zamenjal Mirzo Džombo in Vedrana Zrnića. V dobri formi je tudi vratar Mirko Alilović.

Slovenski adut boj do zadnje kaplje krvi
Očitno je, da bodo morali Slovenci v napadu več kot do zdaj igrati na krila, saj čez sredino ne bo šlo, poleg tega pa je Aleš Pajovič bolj ali manj edini, ki lahko prebije visok blok. Kakor koli, ob izjemno gibljivi in globoki obrambi 3-2-1 na noben način ne bo lahko. Požunovi četi motivov zagotovo ne bo manjkalo in lahko smo prepričani, da bodo - za razliko od srečanja s Poljaki - grizli parket vseh 60 minut. Takšen pristop pa lahko prinese tudi presenečenje! Morebitna zmaga nad Hrvaško bi pomenila tudi prenos dveh točk v drugi del.

SKUPINA A
Nedelja ob 15.15:
POLJSKA - ČEŠKA

Ob 17.15:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

Lestvica:                             
HRVAŠKA          2  2 0 0  +9  4 točke
POLJSKA          2  1 0 1  +1  2      
SLOVENIJA        2  1 0 1  -4  2      
ČEŠKA            2  0 0 2  -6  0      
                                      
V drugi del se uvrstijo prva 3 moštva.
A. V.
Obračun s Hrvaško poslastica