Vid Kavtičnik bo nosilec igre na Norveškem. Foto: EPA
Vid Kavtičnik bo nosilec igre na Norveškem. Foto: EPA
Miro Požun
Miro Požun je zadovoljen s pristopom svojih varovancev. Foto: RTV SLO
Rokometaši se pripravljajo v Kopru

Po prvem delu priprav v Brežicah, kjer je bila v ospredju telesna pripravljenost, bo v drugem delu priprav veliko časa namenjenega tudi taktičnemu delu. V soboto in nedeljo bodo izbranci Mira Požuna v okviru tradicionalnega hrvaško-slovenskega pokala v dvorani Bonifika igrali tekmi z BiH-om in s Švedsko. Hrvaška se bo s Švedsko pomerila v Pulju, z BiH-om pa v Poreču, prvič ne bo na sporedu finalne tekme.

Bo predsednik Debeljak obiskal rokometaše?
"V dosedanjem delu priprav je bilo zelo mirno, po mojem mnenju celo preveč mirno. Upam le, da si bo predsednik Rokometne zveze Slovenije Žiga Debeljak v teh dneh vzel čas in nas obiskal na Obali," je dejal direktor članskih reprezentančnih selekcij Stane Ostrelič.

Slovenci so na prvi pripravljalni tekmi doživeli visok poraz s Srbijo, a tedaj so nastopili v nepopolni postavi, brez prvokategornikov Bena Lapajneta, Uroša Zormana, Romana Pungartnika in Vida Kavtičnika.

Požun ne pozna popuščanja
"Časa za pripravo nimamo veliko, zato tudi končna izida na tekmah z BiH-om in s Švedsko ne bosta v ospredju. Naš osrednji cilj je nastop na evropskem prvenstvu in naredili bomo vse, da prvo tekmo v Stavangerju pričakamo v najboljši možni pripravljenosti," je dejal Požun in dodal: "Z odnosom igralcev do dela sem zelo zadovoljen. Nimamo večjih zdravstvenih težav, z lažjimi poškodbami se ubadajo Dragan Gajič, David Špiler in Boštjan Kavaš, a njihovi nastopi niso ogroženi. V teh dneh kombiniramo telesno in taktično vadbo, poudarek pa smo namenili tudi piljenju obrambe 6-0."

Zorman znova z veseljem oblekel dres z državnim dresom
Novi kapetan reprezentance Uroš Zorman se je razveselil vrnitve Romana Pungartnika: "Vzdušje je zelo dobro, Pungartniku pa želim, da se čim bolje in čim hitreje privadi na naš sistem igre. Vadimo trdo in naporno, pri Požunu ni nobenega popuščanja. Odločitev, da znova oblečem reprezentančno opravo, ni bila težka. Majici z državnim grbom na prsih se nisem nikoli odpovedal ali se od nje poslovil, Slovenija pa prav tako nima na voljo 40 kakovostnih reprezentantov, da lahko ležerno izbira igralce za velika tekmovanja."

Na norveško dva dni pred začetkom
Slovenski rokometaši se bodo znova zbrali 8. januarja v Velenju, 10. in 11. januarja pa bodo v Bratislavi odigrali tekmi s Slovaki. 15. januarja bodo odpotovali na Norveško. V prvem delu tekmovanja bodo nastopali v skupini A. Najprej se bodo pomerili s Čehi, potem pa jih čakajo še Poljaki in Hrvati.

C. R.

Rokometaši se pripravljajo v Kopru