Norveška na letošnjem evropskem prvenstvu še ne pozna poraza. Foto: EPA
Norveška na letošnjem evropskem prvenstvu še ne pozna poraza. Foto: EPA
Steiner Ege
V vratih Norvežanov blesti Steiner Ege. Foto: EPA

Naj spomnimo. Slovenci bi se v kvalifikacije za Peking uvrstili, če bi bili prvi ali drugi v krogu petih reprezentanc - Islandije, Švedske, Madžarske, Norveške in Črne gore. Seveda je zmaga nujna tudi, če hočemo ohraniti upe na polfinale.

Norvežani so s petimi točkami trenutno vodilno moštvo skupine I. Točko so jim doslej odščipnili le Poljaki (24:24). Na velikih tekmovanjih v preteklosti niso posebno blesteli. Še najboljša njihova uvrstitev je bilo 7. mesto na SP-ju v Tuniziji pred tremi leti.

Norvežani brez Jensena
Gre za izjemno neugodno in izkušeno ekipo, katere povprečna starost je okoli 30 let. Še posebno izstopa zunanja linija, kjer igrajo Kristian Kjelling, Borge Lund (oba Kiel) ter nekdanja rokometaša Barcelone, Kiela in Flensburga Forde Hagen in Glen Solberg. Seveda ne smemo pozabiti na tradicionalno dobra skandinavska krila, kjer je v ospredju Havard Tvedten (Logrones). Slovenci si lahko vsaj malo oddahnejo, saj v ekipi ne bo kaznovanega Johnnyja Jensena, ki je bil zaradi nešportnega vedenja izključen proti Poljakom.

V četrtek se bo Slovenija pomerila še z drugo skandinavsko ekipo, Dansko, ki je v torek s 30:20 nadigrala Hrvaško.

R. K.