Boštjan Ficko je 31. januarja 2004 v Tivoliju dosegel odločilni gol za polfinalno zmago Slovenije s 27:25. Foto:
Boštjan Ficko je 31. januarja 2004 v Tivoliju dosegel odločilni gol za polfinalno zmago Slovenije s 27:25. Foto:
Matjaž Tominec
Bo Matjaž Tominec na naslednji slovenski tekmi na parketu spet dočakal Miladina Kozlino? Foto: RTV SLO

"Tekma je bila izenačena, Hrvati so bili v rahli prednosti, vendar so se naši zelo dobro držali in jih ujeli. Prišli so v vodstvo, odločilna je bila naša slaba igra z igralcem več. Hrvatom je uspel delni niz, našim pa je zmanjkalo časa za preobrat in malo sreče," je bil Fickov pogled na poraz Slovenije z 29:24.

Možnosti za točke so tudi v drugem delu
Kljub temu je četa Mira Požuna v drugem delu. Kaj je treba izboljšati? "Fantje so na pravi poti, reprezentance na prvenstvu so dosti izenačene, tako da odločajo malenkosti. Imamo rezerve v igri z igralcem več in igri na krožnega napadalca. Obramba je agresivna in kompaktna. Mislim, da imamo možnosti za kakšne točke tudi v drugem delu."

Dolgo časa dober upor
Tudi Matjaž Tominec je poudaril dober upor proti favoriziranim južnim sosedom: "Dolgo časa smo se dobro upirali, še posebej, ker smo imeli razpoložene vratarje. Hrvati, ki so bili favoriti, so tudi z najboljših položajev grešili, česar nismo znali izkoristiiti. Premalo disciplinirano in prehitro smo zaključevali, kar so nasprotniki kaznovali in prišli do prednosti, ki je nismo znali nadoknaditi."

Manjkali goli z razdalje
Trener Cimos Kopra in nekdanji slovenski selektor je pogrešal celjskega bombarderja Miladina Kozlino, pred katerim je prednost tokrat dobil Ognjen Backovič: "V napadu nismo mogli razbijati njihove 6-0 obrambe. Manjkal je Kozlina, Pajoviču se je že nekako poznala utrujenost. Dejansko smo imeli v drugem polčasu težave pri zabijanju golov, manjkali so tisti z razdalje! Ne vem, ali smo dali pet, šest golov z devetih metrov."

Ž. K.