Slovenci so dobro ustavljali Čehe, toda pravi preizkus jih čaka v petek proti Poljakom. Foto: Reuters
Slovenci so dobro ustavljali Čehe, toda pravi preizkus jih čaka v petek proti Poljakom. Foto: Reuters

Nekdanji selektor slovenske rokometne reprezentance je za MMC takole na kratko pokomentiral uspeh Slovenije proti Češki na evropskem prvenstvu: "Popolnoma zaslužena zmaga. Na začetku je bilo malo težav. Nato je Beno Lapajne ubranil nekaj strelov in sedemmetrovko ter bil najzaslužnejši za prvo vodstvo. Na začetku drugega polčasa so izkoristili nervozo Čehov, Lapajne je spet ubranil nekaj strelov in omogočil protinapade za prednost z osmimi goli."

Zorman igral primerno dobro
Kaj meni Tominec o igri Aleša Pajoviča? "V drugem polčasu je dosegel ključne zadetke in odigral pomembno vlogo v obrambi. Tudi če bi igral samo na tej tekmi, je koristno, da se je vrnil v reprezentanco." Kako je videl igro kapetana Uroša Zormana? "S prodori in podajami je bil zelo koristen, čeprav sam ni dosegal zadetkov. Po mojem mnenju je igral primerno dobro, ne pa blesteče."

Obramba 6-0 bo proti Poljski na preizkušnji
Je bila obramba 6-0 dobra? "Kakšno malenkost bi bilo treba še popraviti. V prvem polčasu so naši preveč dovolili podajanje na pivota. Sicer pa je za takšnega nasprotnika obramba 6-0 najprimernejša, saj Čehi nimajo pravega strelca z razdalje. Proti Poljakom bo drugače in s to obrambo bo gotovo malo več težav."

T. O.