Robert Beguš že nestrpno pričakuje sobotni žreb. Foto: RTV SLO
Robert Beguš že nestrpno pričakuje sobotni žreb. Foto: RTV SLO

Evropska rokometna zveza bo žreb parov za žensko evropsko prvenstvo (od 2. do 14. decembra 2008) opravila v soboto. Slovenska reprezentanca bo v drugi jakostni skupini. Slovenija se v kvalifikacijah zagotovo ne bo pomerila z reprezentancami iz prve jakostne skupine (Avstrija, Hrvaška, Španija, Poljska, Romunija in Ukrajina). Lahko se zgodi, da se bo pomerila z eno ekipo iz druge skupine, v kateri so poleg Slovenije še Danska, Nizozemska, Srbija in Švedska.

Šest ekip iz prve jakostne skupine se bo pomerilo s šestimi ekipami iz tretje jakostne skupine, tri ekipe iz druge skupine pa s tremi iz tretje skupine. V tretji jakostni skupini so Belorusija, Češka, Islandija, Italija, Litva, Črna gora, Portugalska, Slovaška in Turčija. Prve kvalifikacijske tekme bodo 31. maja in 1. junija, povratne pa 7. in 8. junija.

Rokomtaši bodo lovili vozovnico za Hrvaško
Na moškem svetovnem prvenstvu na Hrvaškem (od 17. januarja do 1. februarja 2009) bo Evropo zastopalo 14 reprezentanc, nastop sta si že zagotovili branilka naslova Nemčija ter prirediteljica Hrvaška. Neposredno vozovnico si bodo zagotovile še nosilke odličij z letošnjega evropskega prvenstva na Norveškem, slabše uvrščene zasedbe pa bodo na žrebu uvrščene v prvo jakostno skupino. V drugi jakostni lestvici so Belorusija, Slovaška, BiH, Grčija, Makedonija, Romunija, Srbija, Švica in Ukrajina. Prve kvalifikacijske tekme bodo 7. in 8., povratne pa 14. in 15. junija.

C. R.