Foto:
Foto:
Uroš Zorman
... medtem ko bo Slovencem poveljeval Uroš Zorman. Foto: EPA
V četrtek začetek EP-ja v rokometu

A enake načrte imajo tudi Čehi, zato se obeta "mesarsko klanje". Češka igra se vrti okoli srednega zunanjega igralca, izkušenega Michala Brune, ki je izjemno gibljiv in neugoden. Poleg Brune (Stralsunder) so nosilci igre legionarji Karel Nočar (soigralec Jureta Natka v Chamberyju), Jan Sobol (Montpellier), Pavel Horak (Göppingen), Tomaš Rezniček (Gorenje Velenje), Jan Filip (Nordhorn), Dan Kubeš (Nordhorn).

Na prvenstvo z dvema porazoma proti Islandiji
Vratarja sta odlična Martin Galia (Göppingen) in Peter Štochl (Füchse Berlin). Resda selektor Pavel Pauza ne more računati na prvega zvezdnika Filipa Jicho, a na to se ne gre preveč zanašati ... Čehi so izgubili zadnji dve pripravljalni tekmi pred prvenstvom. Islandija je slavila z 32:30 in 33:28.

Požun verjame v svoje fante
"Tekmo moramo dobiti. Znanje in kvaliteta sta na naši strani. Sposobni smo zmagati," napoveduje selektor Požun, ki bo na tribuni pustil vratarja Aljošo Rezarja in levega zunanjega Ognjena Backoviča.

Slovenci so se s Čehi pomerili osemkrat. Obe moštvi imata po 4 zmage in 4 poraze. Nazadnje sta se udarili na svetovnem prvenstvu v Tuniziji, ko so s 26:28 zmagali "švejki". Seveda morebitni poraz proti Češki ne bi pomenil "konec sveta", a potem bi se morali Požunovi varovanci reševati na srečanjih proti Poljski in Hrvaški, ki sta na papirju močnejši.

SKUPINA A (Stavanger)
Četrtek ob 18.15 (prenos na TVS 2):
SLOVENIJA - ČEŠKA
Ob 20.15:
HRVAŠKA - POLJSKA

Petek ob 18.15:
ČEŠKA - HRVAŠKA
Ob 20.15:
POLJSKA - SLOVENIJA

Nedelja ob 15.15:
POLJSKA - ČEŠKA
Ob 17.15:
HRVAŠKA - SLOVENIJA

V drugi del se uvrstijo prva tri moštva.

A. V.

V četrtek začetek EP-ja v rokometu