Miro Požun je znova vodil trening slovenskih rokometašev. Foto: RTV SLO
Miro Požun je znova vodil trening slovenskih rokometašev. Foto: RTV SLO

Novi selektor Miro Požun za zdaj še ne more računati na popolno zasedbo. V sredo se bo pripravam pridružil Dušan Podpečan, v soboto prihaja Uroš Zorman, 1. januarja pa Roman Pungartnik in Vid Kavtičnik. Nastop je odpovedal Goran Kozomara, zamenjal ga bo Luka Ščurek. Za zdaj sta še poškodovana Zoran Lubej in Beno Lapajne, oba naj bi bila pripravljena do 1. januarja, ko se ekipa zbere v Kopru. 28. decembra se bodo Slovenci na prijateljski tekmi v Beogradu pomerili s Srbijo.

17 rokometašev na Norveško
"Igralce bo treba najprej vrniti v tekmovalni ritem. Nimamo veliko časa. Poskušali bomo čim bolj uigrati ekipo, saj nas na Norveškem čaka težak ritem. Na evropsko prvenstvo bo potovalo 17 igralcev, dva bosta potem ostala na tribuni. Postava bo znana čisto na koncu priprav," je povedal Požun.

Žvižej vsako leto trenira med prazniki
"Nič nenavadnega ni, da se priprave začnejo sredi praznikov, tako je vsako leto. Tega smo že navajeni. Naš glavni cilj je, da se uvrstimo na olimpijske igre v Peking," je dejal Luka Žvižej.

Slovenija se bo 17. januarja srečala s Češko, dan pozneje s svetovnimi podpravki Poljaki, 20. januarja pa je na vrsti še vedno vroči obračun s Hrvaško.

C. R.