Celjani so Zlatorog zapustili sklonjenih glav, potem ko jih je (malce nepričakovano) z 32:31 premagal ukrajinski Motor iz Zaporožja. Foto: www.alesfevzer.com
Celjani so Zlatorog zapustili sklonjenih glav, potem ko jih je (malce nepričakovano) z 32:31 premagal ukrajinski Motor iz Zaporožja. Foto: www.alesfevzer.com

Čestitke Zaporožju za zmago. Vedeli smo, da so zelo dobra ekipa, tehnično podkovana, z visokimi igralci in da igrajo hitro, kar so pokazali v prvem polčasu. Nam se je poznala poškodba Šarca in Ivića na zadnjem treningu. Oba sta stisnila zobe, a Šarac ni zdržal dolgo, po njegovi menjavi pa je naša obramba razpadla in prejeli smo preveč zadetkov. Pred drugim delom smo dvignili raven naše igre, se vračali, lovili zaostanek, kar je zelo težko, ko pa nam je to uspelo, je popustila zbranost.

Tomaž Ocvirk, trener Celja Pivovarne Laško

Celjska ekipa bi ob morebitni zmagi naredila odločen korak proti šestemu mestu, ki prinaša dodatni tekmi za nastop v četrtfinalu Lige prvakov, prednost pred najresnejšima kandidatoma iz Zagreba in Zaporožja pa bi povečala na štiri točke.

A načrt se ji je sfižil, že v prvem polčasu so varovanci Tomaža Ocvirka storili odločno preveč napak. Brezglavo so hiteli v napade, izgubljali žoge, gostom pa dovolili, da so dosegali lahke zadetke proti neobstoječi obrambi. Še posebej je bil v prvem delu razigran Belorus Baris Puhovski, ki je bil nerešljiva uganka za domači kolektiv.

V nadaljevanju se je igra slovenskih prvakov za odtenek popravila, v zadnji minuti tekme sta ekipi odšli poravnani (30:30). Aidenas Malašinskas se je izkazal s sijajno podajo po obrambi Ivana Maroza, celjskega vratarja Filipa Ivića je spretno premagal Miloš Orbović.

Na drugi strani je s sedmih metrov izenačil najučinkovitejši strelec Celja Domen Novak, a so tudi Ukrajinci dobili priložnost z bele točke, potem ko so 'pivovarji' storili prekršek nad Puhovskim. Natančen je bil Artem Kozakjevič, ki je tako tudi odločil srečanje.
Zadnji napad za izenačenje so Celjani zapravili prek Jana Grebenca.

Skupina B, 6. krog:

CELJE PIVOVARNA LAŠKO - MOTOR ZAPOROŽJE 31:32 (14:17)
Novak 7, Leban 6, Kodrin 4, Mlakar 3, Grebenc, Grošelj, Marguč in Poteko po 2, Cvetko, Horžen in Razgor po 1; Puhovski 6, Gurkovski 4 ...

Sedemmetrovke: 4/5; 2/2
Izključitve: 4 min; 10 min
Rdeči karton: /.

KIEL - VESZPREM 31:31 (18:20)
Zarabec 0; Marguč 3.

BARCELONA - AALBORG 42:33 (20:18)
Janc 6 za Barcelono.

Preloženo:
NANTES - ZAGREB

Vrstni red: Barcelona 10, Veszprem 9, Aalborg po 8, Kiel 7, Nantes, Celje in Zaporožje po 2, Zagreb brez točk.

Poraz proti Ukrajincem Celjanom zagrenil življenje