Slovenske rokometašice bodo aprila igrale tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. Foto: RZS
Slovenske rokometašice bodo aprila igrale tudi v kvalifikacijah za olimpijske igre. Foto: RZS

Slovenke so se na gostovanje v Francijo podale z željo, da ne bi doživele "razpada sistema", kot se je zgodil v drugem polčasu četrtkove tekme v Velenju, ki so jo izgubile za 15 golov.

A Francozinje so igrale poletno in motivirano od samega začetka. Slovenke so v uvodnih enajstih minutah dosegle le dva gola. Razlika petih golov je ob koncu prvega dela narasla že na enajst, tako da je bilo hitro jasno, da bodo varovanke Dragana Adžića doživele nov visok poraz.

Francija je sredi drugega dela povedla tudi za 19 golov (32:13), nakar so Slovenke s petimi goli zapored zaostanek le nekoliko zmanjšale. Zadnjih deset minut se je spet igralo po francoskih notah. V zadnji minuti so Francozinje drugič na tekmi zadele za +19, kar je bil tudi končni izid.

Pri domačih sta izstopali Chloe Valentini z devetimi in Tamara Horacek z osmimi goli. Pri Slovenkah je Ana Gros dosegla pet golov, Tamara Mavsar pa štiri.

Adžić: Klofuta je bila pravočasna in dvojna

Adžić: Klofuta je pravočasna in dvojna
"Ne glede na francosko kakovost in njihovo razigranost je Slovenija sposobna precej več kot to. Pričakoval sem boljši odziv na drugi tekmi, a očitno od samega starta nismo bili kos nalogi. Odgovornost je seveda moja, a močno verjamem, da se bomo iz tega nekaj naučili," je za Rokometno zvezo Slovenije dejal Adžić.

"Klofuta je pravočasna in dvojna. To me zelo boli me. Usedel se bom z igralkami, pogovorili se bomo in vse skupaj analizirali. Upam, da bodo to za sijajno generacijo slovenskih igralk dragocene izkušnje na poti k olimpijskim igram ne glede na ta reprezentančni cikel, ki je bil prvi pod ravnjo, odkar vodim to zasedbo," je ob prihajajočih izzivih dejal selektor.

V zadnjem delu kvalifikacij bodo Slovenke 3. ali 4. aprila igrale proti Latviji v gosteh, 7. aprila pa še doma proti Italiji.

Na prvenstvo stare celine, ki bo med 28. novembrom in 15. decembrom potekalo v Avstriji, Švici in na Madžarskem, se neposredno uvrstita najboljši reprezentanci v vsaki izmed osmih skupin. Napredovale bodo tudi štiri najboljše tretjeuvrščene zasedbe.

Slovenske rokometašice doživele visok poraz v Orleansu

SKUPINA 4, 4. krog:

FRANCIJA – SLOVENIJA
41:22 (19:9)

Francija: Glauser, Sako, Nocandy 2, Toublanc 3, Valentini 9, C. Lassource 4, Zaadi 3, Flippes 3, Kanor 3, Horacek 8 (6), Foppa 2, Nze Minko 2, Ondono, Granier 1, Bouktit, Grandveau 1.

Slovenija: Vojnović 1, Pandžić, Klemenčič 1, Novak, Gros 5 (3), Omoregie, Marković, Spreitzer, Stanko 3, A. Abina 2, Mavsar 4 (1), Ljepoja 2, Varagić, Lazović 2, Svetik, Hrvatin 2.

Sedemmetrovke: Francija 6 (6), Slovenija 4 (5).
Izključitve: Francija 8, Slovenija 10 minut.
Rdeči karton: Gros (45.).


ITALIJA – LATVIJA
43:8 (21:3)

Vrstni red: Francija 8, Slovenija 4, Italija 4, Latvija brez točk.