Aleksandar Sekulić in Mike Tobey Foto: www.alesfevzer.com
Aleksandar Sekulić in Mike Tobey Foto: www.alesfevzer.com

"Najpomembnejše je, da so igralci motivirani in pripravljeni, da pomagajo reprezentanci do izpolnitve zastavljenih ciljev," je uvodoma dejal selektor Aleksander Sekulić.

Slovenski selektor si seveda želi, da bi reprezentanci pri doseganju tega cilja pomagal tudi Dončić, a se s tem ne obremenjuje. "Če bi živeli v skrbeh, ne bi mogli normalno delovati. Ko se bo končala finalna serija v Ligi NBA, bomo videli, kako ga usposobiti, da bo lahko pomagal reprezentanci v Pireju. Pri tem so možni trening, počitek ali fizioterapija. Smo pa zagotovo v negotovosti," je v zvezi z igranjem Dončića dejal Sekulić.

Sekulić: Tudi če bo Dončić prišel neposredno v Atene, bomo to sprejeli

V Zrečah pa je košarkar lanskega prvaka Lige NBA Denverja Vlatko Čančar, ki trenutno zaradi okrevanja po poškodbi kolena trenira po prilagojenem programu.

"Upam, da ga bosta fizioterapevt in kondicijski trener pripravila do tega, da bo lahko reprezentanci pomagal v kvalifikacijah," je o Čančarju dejal Sekulić. Po enaki poškodbi se v moštvo vrača tudi Edo Murić, za katerega prav tako velja, da ni v ustrezni tekmovalni formi, ki jo bo skušal s Čančarjem uloviti na pripravljalnih tekmah.

V pripravljalnem obdobju bodo slovenski tekmeci Litovci (25. 6.) in Brazilci (28. 6.), ki so si ju Slovenci izbrali zaradi tega, ker želijo igrati z močnimi reprezentancami.

"Igrali bomo na zelo močnem turnirju, zato se ravno proti takšnim reprezentancam najhitreje pokažejo slabosti, ki jih bomo morali v igri še popraviti," je dejal Sekulić, ki je zadnji dve sezoni preživel v Rusiji na klopi moštva Lokomotiv iz Kubana, s katerim ga pogodba veže še eno sezono.

Zanimiva in trofejna sezona je za centrom Mikom Tobeyjem. Naturalizirani košarkar je sezono preživel v Beogradu pri Crveni zvezdi. Tam ga v naslednji sezoni ne bo, o novem klubu pa še ni nič jasnega, saj se je poletje šele začelo.

Seveda se ni mogel izogniti vprašanju glede vzdušja v ekipi, potem ko se z nekaterimi igralci ni videl že zelo dolgo časa. "Lepo jih je bilo ponovno videti in se z njimi dobiti na večerji. Mnogi so imeli za sabo zelo različne sezone, medtem ko drugi še okrevajo po poškodbah. Turnir bo prišel zelo hitro in tja se bomo odpravili igrat kar najboljšo košarko," je bil jasen Tobey.

Kvalifikacijski olimpijski turnir v Pireju bo od 2. do 7. julija. Slovenija bo nastopila v skupini s Hrvaško in Novo Zelandijo. V drugi skupini so Grčija, Egipt in Dominikanska republika, na olimpijske igre se bo uvrstila le najboljša reprezentanca.

Murić že vadi z reprezentanco, Čančar se ji bo pridružil v torek