Dejan Kontrec, Ken Ograjenšek, Edo Terglav, Mitja Šivic in Matija Pintarič so predstavili načrte pred obema tekmama z Italijo.
Dejan Kontrec, Ken Ograjenšek, Edo Terglav, Mitja Šivic in Matija Pintarič so predstavili načrte pred obema tekmama z Italijo.

V Bolzanu, kjer bo konec aprila in maja Slovenija igrala tudi na drugoligaškem svetovnem prvenstvu, in v Val Gardeni pa bosta tekmi na sporedu v četrtek ob 19.45 in petek ob 20.30.

To je zadnji zbor pred svetovnim prvenstvom divizije I aprila, ko se bodo Slovenci na pripravah zbrali predvidoma že na začetku meseca, a bo vse skupaj odvisno tudi od tega, kako uspešni bodo igralci v klubih.

Kontrec: Izziv je, ker ne vemo, kako se bodo igralci odrezali v klubih
"Dogovorili smo se tudi že za olimpijske priprave, tekmeci in datumi pred prvenstvom so znani, čaka nas še ta akcija v februarju. Izziv je, s koliko igralci začeti priprave, ker ne vemo, kako se bodo odrezali v klubih. Letos je izziv morda malo manjši, saj se bo SP divizije I začel malce prej," je na novinarski konferenci na Bledu poudaril generalni sekretar Hokejske zveze Slovenije Dejan Kontrec.

Terglav pričakuje dobri predstavi proti Italiji

Terglav stavi na kombinacijo starih in mladih
Selektor Edo Terglav je poudaril, da je za spremembo od novembrskega turnirja na Madžarskem zdaj v ekipi že več standardnih članov in tudi nekaj novincev iz ekipe U-20: "Pripeljali smo fante, ki jih nismo videli novembra, in nekaj mladih iz dvajsetice. Dobra kombinacija, nekaj starih, nekaj mladih. Pričakujemo dobri tekmi s tekmecem, ki ga poznamo. SP se bliža in pomembno je, da odigramo proti tekmecu, ki nas čaka tudi aprila."

Terglav je dodal, da je zaradi poškodbe nastop odpovedal branilec Nejc Stojan, v soboto se je na tekmi Alpske lige poškodoval še Matic Podlipnik. Njegov nastop je vprašljiv. Jan Drozg in Kristjan Čepon nista prišla, ker se kluba borita za nastop v končnici.

Šivic prepričan, da bodo mladi znali stopiti v velike čevlje
Njegov pomočnik in obenem selektor reprezentance do 20 let Mitja Šivic je decembra izpolnil veliki cilj. Z reprezentanco do 20 let je osvojil svetovno prvenstvo tretje divizije na Bledu.

"Izkušnja z U-20 je bila zelo lepa in pozitivna. Nekaj fantov smo priključili članski ekipi, je pa raven hokeja tu precej drugačna. A prepričani smo, da bodo znali stopiti v te čevlje. Zdaj imajo priložnost, da se dokažejo. A fantje se morajo zavedati, da si je člansko reprezentanco treba zaslužiti, ni samo po sebi umevno, da boš pri članih, če si igral pri U-20," je povedal nekdanji trener Jesenic in Olimpije.

"Vedno je fino igrati za Slovenijo, to je posebna čast. Včasih se je malo težje pridružiti, a smo vsi tukaj z razlogom in veseljem. Treba si je vzeti čas za reprezentanco in imeti željo. Za nas starejše je pomembno tudi, da mlade vpeljemo v ekipo," je pred zborom dejal vratar Matija Pintarič, ki brani v francoskem prvenstvu za Rouen.

Ograjenšek se veseli igranja za izbrano vrsto po zelo slabi klubski sezoni
Z veseljem se je vabilu odzval tudi izkušeni Ken Ograjenšek, ki bo z Gradcem sezono končal že 23. februarja. Ekipa je na zadnjem mestu Lige IceHL, zbrala je kar 30 točk manj od Olimpije.

"Vedno je lepo priti igrat za reprezentanco, zame je to še posebej dobrodošlo po sezoni, kakršno imamo. Zame je trenerski štab nov, veselim se dela skupaj in upam, da čim več odnesemo v tem tednu."

Terglav bo na obeh tekmah v Bolzanu testiral številne mlade hokejiste

Četrtek ob 19.45, Bolzano:
Slovenija – Italija

Petek ob 20.30, Val Gardena:
Italija – Slovenija


Športna zgodba: Risi zbrani pod Terglavom

Vratarji:
Luka Kolin (SŽ Olimpija)
Gašper Krošelj (Banska Bystrica)
Matija Pintarič (Rouen)

Branilci:
Rožle Bohinc (SIJ Acroni Jesenice)
Aljoša Crnović (SŽ Olimpija)
Jan Ćosić (SŽ Olimpija)
Aleksandar Magovac (SŽ Olimpija)
Bine Mašič (SŽ Olimpija)
Matic Podlipnik (Kitzbühel)
Miha Štebih (Slavia Trebič)
Žiga Urukalo (SIJ Acroni Jesenice)

Napadalci:
Miha Beričič (SŽ Olimpija)
Žan Jezovšek (SIJ Acroni Jesenice)
Anže Kuralt (Fehervar)
Rok Macuh (Olomuc)
Marcel Mahkovec (SŽ Olimpija)
Luka Maver (Vorarlberg)
Žiga Mehle (SŽ Olimpija)
Ken Ograjenšek (Gradec)
Robert Sabolič (VSV Beljak)
Nik Simšič (SŽ Olimpija)
Filip Sitar (Malmö)
Blaž Tomaževič (VSV Beljak)
Miha Zajc (SŽ Olimpija)


Vodja reprezentance: Dejan Kontrec

Glavni trener: Edo Terglav

Pomočniki: Gorazd Drinovec, Mitja Šivic, Mitja Robar