Žreb parov za uvrstitev v svetovno skupino. Foto: MMC RTV SLO
Žreb parov za uvrstitev v svetovno skupino. Foto: MMC RTV SLO

Dvoboj bo na sporedu 12. in 13. aprila v Bratislavi. Slovenija, ki se je letos prebila do polfinala, je bila iz bobna nenosilk izžrebana kot sedma, status gostitelja pa je nato dobila Slovaška.

Z žrebom smo lahko zadovoljni, čeprav nismo gostitelji. Lahko bi, na primer, potovali v Kazahstan ali pa v Avstralijo. Slovakinje so lani nastopale na zaključnem turnirju, letos pa so v aprilskih kvalifikacijah izgubile z Italijo šele po igri dvojic. Gre torej za dobro reprezentanco, ki pa ima trenutno le eno igralko med prvo stoterico. Veselim sem, da bomo aprila znova skupaj, spomini na letošnje tekmovanje so še vedno zelo sveži. Naredili bomo vse, da bomo tudi prihodnji november del teniške elite v Sevilli. Možnosti so, kot rad rečem, 51 proti 49 v odstotkih za Slovenijo,” je dejal kapetan Andrej Kraševec.

Trenutno je najvišje uvrščena slovaška igralka na lestvici WTA Anna Karolina Schmiedlova, ki je na 73. mestu. Slovakinja je bila letos prva nosilka na turnirju v Ljubljani, kjer je izpadla v drugem kolu. Viktoria Hrunčakova je 117., Rebecca Sramkova pa 130. Vse preostale igralke so nižje od 500. mesta lestvice WTA.

Na zaključni turnir so že uvrščene reprezentance Kanade (zmagovalke), Italije (finalistke),
Španije (gostiteljice) in Češke (povabilo).