Rekordno številčna odprava slovenskih športnikov v Parizu bo prepoznavna po modro-zeleno-belih oblačilih in opravi. Foto: OKS/Aleš Fevžer
Rekordno številčna odprava slovenskih športnikov v Parizu bo prepoznavna po modro-zeleno-belih oblačilih in opravi. Foto: OKS/Aleš Fevžer

Olimpijska oblačila slovenske reprezentance, ki bodo preplavila francosko prestolnico, so tokrat oblikovana nekoliko bolj elegantno, a še vedno funkcionalno, primerno pariškim športnim odrom.

Vlogo glavnega oblikovalca je tudi tokrat prevzel Sandi Murovec, njegovo sodelovanje z OKS-ZŠZ-jem sega v leto 2012, ko je oblikoval prvo slovensko olimpijsko kolekcijo za takratne poletne olimpijske igre v Londonu.

"V tokratni kolekciji izstopa francoska baretka za slavnostno odprtje, ki je vsekakor eden izmed najbolj elegantnih in tudi funkcionalnih kosov opreme. Z njo se bo olimpijska reprezentanca Slovenije Pariz 2024 poklonila državi prirediteljici in sprejela del njihove kulture. Baretka bo v svetlosivi barvi dopolnjevala spodnji del opreme za slavnostno odprtje in dodala pridih elegance, ki je zaželen za ta edinstven dogodek," so pri OKS-ju izpostavili tokratni modni dodatek slovenske odprave – baretke.

"V oblikovanju olimpijske kolekcije ni prostora za besedo revolucija, temveč evolucija, saj je po besedah Murovca vsaka naslednja kolekcija nadgradnja prejšnje. Pri oblikovanju je namreč zavezan osnovnemu pravilu: kolekcije se morajo nadgrajevati, in ne izključevati. Prav zato sledi vsebinskim in grafičnim smernicam, ki so se dobro uveljavile v slovenskem športu in jih danes lahko vidimo skoraj na vseh oblačilih slovenskih reprezentanc," so v sporočilu javnosti povzeli vodilo standardnega oblikovalca oblačil za slovenske olimpijce na zimskih in poletnih igrah.

Atleti Anita Horvat, Neja Filipič in Luka Janežič, jadralec Žan Luka Zelko ter plavalec Peter John Stevens so na uradnem fotografiranju kolekcije opravili prvi test posameznih kosov oblačil in odobrili njihovo predstavitev, ki bo v soboto ob 11.00 v BTC-ju v Ljubljani.