Anže Kopitar je Stanleyjev pokal prinesel v Slovenijo. Foto: BoBo
Anže Kopitar je Stanleyjev pokal prinesel v Slovenijo. Foto: BoBo

Podobno kot v letih 2010 in 2011 se tudi tokrat lotevam izziva v podobi iskanja športnih dogodkov leta. Tudi tokrat prinašam 100 dogodkov, ki so se na listi znašli popolnoma po subjektivnem ključu, a hkrati z željo po iskanju ravnovesja z objektivnostjo. Najprej prinašam pet najbolj pomembnih slovenskih športnih dogodkov leta in kratko obrazložitev, nato sledijo dogodki, ki so združeni po kategorijah. Pa vi? Kateri letošnji dogodek se vam je najbolj zasidral v spominu? Kateri je za vas najbolj pomemben? Kateri vas je najbolj navdušil? Najbolj razburil? Katerega bi sami dodali? Vabljeni h konstruktivni debati v komentarjih pod blogom ali na Twitterju, kjer mi lahko sledite.

Slovenski športni dogodki leta

Staneleyjev pokal. Foto: BoBo
Staneleyjev pokal. Foto: BoBo

1. Anže Kopitar postane prvak Lige NHL
Zgodba, ki si zasluži svoj film (kar sem napovedal že lani ob 20. obletnici slovenske osamosvojitve). Prvi Slovenec, ki je zaigral v Ligi NHL in prvi, ki je osvojil njen sveti gral v podobi Stanleyjevega pokala. Slovenski šport je s košarkarji Benom Udrihom, Rašom Nesterovićem in Sašo Vujačićem že osvojil naslov prvaka med prestižnimi severnoameriškimi športi, a nikoli s tako vidnim prispevkom. Kopitar je bil s 20 točkami namreč najbolj učinkovit hokejist končnice. Le nekaj tednov po naslovu pa je svojega staneta za dan pripeljal v domovino.

2. Urška Žolnir prva slovenska športnica z zlato olimpijsko medaljo
Slovenski šport se v 21 letih samostojnosti lahko pohvali s številnimi izjemnimi športnicami, a nobeni ni uspelo na največjem odru – olimpijskih igrah – osvojiti zlate medalje. V zgodovino se je z zlatimi črkami zapisala judoistka Urška Žolnir. Tistega julijskega torka je vsa Slovenija stiskala pesti za Urško. Vsa Slovenija, tako stroka kot laična javnost, ki se preveč ne spozna na judo, je videla izjemno samozavestno borko, v njenih očeh je bilo že pred prvo borbo videti le osredotočenost zlatega leska.

Tina Maze. Foto: AP
Tina Maze. Foto: AP

3. Leto Tine Maze
V letu 2012 na sporedu ni bilo nobenega velikega tekmovanja za alpske smučarje, a Tina Maze je vseeno poskrbela, da je še kako zaznamovala iztekajoče se leto. Sezono 2011/2012 je v svetovnem pokalu končala na rekordno visokem drugem mestu. Sezono 2012/2013 pa je začela z rekordnimi petimi zmagami, s čimer je dokazala, da imajo napovedi z začetka sezone o velikem kristalnem globusu realno osnovo. Črnjanka pa je nase opozorila tudi s številnimi drugimi dogodki: posnela je prvo pesem, deležna je bila protesta zaradi spornega perila, njena ekipa je vložila protest zaradi izjave Lindsey Vonn, v Sočiju je v njo trčil snemalec, nominirana je bila za prestižno nagrado Princ Asturije …

4. Jakov Fak največja okrepitev slovenskega športa
V preteklosti je kar nekaj športnikov dobilo slovenski potni list, a nato se v slovenskem dresu nihče ni tako dobro izkazal, kot se je Jakov Fak. Morda je razlog v tem, da ni doživel kulturnega šoka, saj se njegov delovni proces ni prav v ničemer spremenil, s slovensko reprezentanco je namreč treniral že dolga leta. V letu 2012 je osvojil naslov svetovnega prvaka na 20 km, pomagal mešani štafeti, da je na istem tekmovanju osvojila še srebro, ter dobil še dve tekmi za svetovni pokal.

5. Robert Kranjec poletel med legende smučarskih poletov
Slovenski skakalni šport je že imel svetovnega prvaka na srednji in veliki napravi, po zaslugi Roberta Kranjca pa je zdaj dobil še svetovnega prvaka v najbolj atraktivni disciplini – v poletih. Kranjec je v uspešni sezoni dobil še tekmi v Planici in na Kulmu, ter bil pomemben člen pri sploh prvi ekipni zmagi za svetovni pokal ter ekipnem bronu na svetovnem prvenstvu.

Junaki leta

Usain Bolt. Foto: AP
Usain Bolt. Foto: AP

6. Usain Bolt
Jamajški sprinter že nekaj let govori, da si želi med legende, kar mu je uspelo s tremi novimi zlatimi olimpijskimi medaljami, ki jih je osvojil v Londonu.

7. Michael Phelps
Najuspešnejši olimpijec je v Londonu osvojil novih šest medalj in kariero na olimpijskih igrah končuje z neverjetno zbirko 22 medalj (18 zlatih, po 2 srebrni in 2 bronasti).

8. Serena Williams
Kdor pogleda le lestvico WTA, lahko sklepa, da za Sereno Williams ni ravno izjemna sezona, saj je »le« na tretjem mestu. A to ni prava številka, Američanka je namreč v celotni sezoni izgubila le štiri dvoboje, dobila je dva turnirja za grand slam, dve zlati olimpijski medalji in finalni turnir sezone.

9. Lionel Messi
Argentinski čudežni deček je letos z Barcelono ostal tako brez španskega prvenstva kot Lige prvakov, a številne nagrade so vseeno romale v njegove roke. V letu 2012 je za klub in reprezentanco dosegel težko predstavljivih 90 zadetkov.

10. Alex Zanardi
Zgodba, ki dokazuje, da osebna tragedija ne pomeni konca življenja. Italijan se je leta 2001 v športni nesreči huje poškodoval in ostal brez nog, letos pa je na paraolimpijskih igrah osvojil dve zlati medalji v ročnem kolesarstvu.

Slovenci na olimpijskih igrah

Foto: Reuters
Foto: Reuters

11. Primož Kozmus - vse je v glavi
Za najuspešnejšim slovenskim atletom vseh časov je precej slaba sezona, kladivo ni dosegalo želenih metrov, a Kozmus je v pripravah za London potegnil ustrezne poteze ter se kasneje veselil srebra.

12. Iztok Čop & Luka Špik - slovo na vrhu
Najbolj odlikovani slovenski veslač Iztok Čop se je poslovil še s četrto olimpijsko medaljo, drugo bronasto.

13. Rajmond Debevec – našel novo paradno disciplino
Debevec je osvojil še tretjo olimpijsko medaljo, tokrat je bron ustrelil z malokalibrsko puško leže, prejšnji odličji je osvojil z istim orožjem v trojnem položaju.

14. Gorazd Tiršek – edina paraolimpijska medalja
Za edino paraolimpijsko medaljo v Londonu je poskrbel strelec Gorazd Tiršek.

15. Boštjan Maček – od kruha do golobov
Zgodba, ki razkriva različno vrednotenje (olimpijskih) športov. Strelec na glinaste golobe je v Londonu osvojil sedmo mesto, že nekaj dni po vrnitvi v domovino pa je v zgodnjih jutranjih urah že opravljal svojo službo – razvažanje kruha.

Olimpijske igre

Foto: Reuters
Foto: Reuters

16. Mo Farah
Osvojil je zlati medalji v teku na 5.000 in 10.000 metrov.

17. Ben Ainsley
Britanec je osvojil zlato v razredu finn, s čimer je postal prvi jadralec z medaljami na petih različnih igrah.

18. Missy Franklin
Komaj 17-letna ameriška plavalka je osvojila pet olimpijskih medalj, od tega štiri zlate.

19. Oscar Pistorius
Južnoafriški atlet je postal prvi športnik, z obema amputiranima nogama, ki je nastopil na olimpijskih igrah.

20. Robert Harting
Nemški metalec diska je po zlati medalji proslavljal na poseben način: najprej je pretekel progo z visokimi ovirami, skušal ukrasti olimpijski ogenj, po burni noči pa pijan končal na železniški postaji.

Slovenski nogomet

21. Spremembe v nogometni reprezentanci
Najprej sta se reprezentančno upokojila Milivoje Novaković in Robert Koren, po sila neuspešnih devetih tekmah pa je odpoved dal selektor Slaviša Stojanović.

Samir Handanović. Foto: Reuters
Samir Handanović. Foto: Reuters

22. Končno selitev Samirja Handanovića v klub najvišjega razreda
Najboljši slovenski vratar se je preselil iz Udineseja v Inter.

23. Leto Maribora
Nogometaši Maribora so doma osvojili jubilejni 10. naslov državnega prvaka, pokalni naslov ter se še drugič zapored uvrstili v Evropsko ligo.

24. Besedni dvoboji na relaciji Maribor – Ljubljana
Niti leto 2012 ni minilo brez ostrih besed Zlatka Zahovića, ki ga je NZS ostro kaznovala.

25. Kdo hoče igrati v prvi ligi?
Elitna slovenska nogometna liga se težko popolni, Triglav je še drugič zapored ostal brez vstopnice za igranje v prvi ligi, a zaradi finančnih razlogov konkurence ostal med 10 najboljšimi. Status lige je slab, saj je bilo v neposrednem TV-prenosu v jesenskem delu prvenstva 2012/2013 moč videti eno samo tekmo!?

Mednarodni nogomet

Foto: AP
Foto: AP

26. Trojček Španije
Reprezentanca Španije je ubranila naslov evropskega prvaka, za njo je to že tretji zaporedni naslov na velikih tekmovanjih.

27. Panevropsko prvenstvo
Leta 2020 bo evropsko prvenstvo potekalo po celi Evropi.

28. Abramovič izpolni svoje sanje
Chelsea osvoji Ligo prvakov, potem pa po stari tradiciji odpusti trenerja Roberta Di Mattea.

29. Dramatičen zaključek angleškega prvenstva
To kar je Bundesliga doživela leta 2001, se je pripetilo Angliji 11 let kasneje. Izjemno dramatični zaključek Premier league je po 44 letih za državnega prvaka spet okronal Manchester City.

30. Brazilija spet brez zlate olimpijske medalje
Brazilija ima pet naslovov svetovnega prvaka, a še vedno zaman čaka na prvo zlato olimpijsko medaljo. Tokrat je v finalu klonile proti Mehiki z 2:1.

Košarka

Foto: Postojnska jama
Foto: Postojnska jama

31. Končno znani prireditelji Eurobasketa
EP 2013 bo odigran v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah. Organizatorji so v Postojnski jami izpeljali žreb skupin.

32. Mladi doma spet ostali brez medalje
Slovenija je gostila evropsko prvenstvo mlajših članov. Domači reprezentanci se je po seriji odličnih tekem zaustavili v četrtfinalu, s čimer je doma spet ostala brez medalje.

33. Konec 17-letnega igranja slovenskih klubov v Evroligi
Slovenija je izgubila pravico, da vsaj en njen predstavnik zaigra v elitni evropski košarkarski ligi. Po novem se je tja moč uvrstiti le prek dobrih nastopov v jadranski ligi.

34. Slaba komunikacija KZS - Alen Omić
Po seriji (pre)številnih obtoževanj na relaciji Košarkarska zveza Slovenije – Alen Omić bi se lahko vsi naučili, da bi bilo spor mogoče rešiti mimo javnosti.

35. LeBron James končno prvak Lige NBA
Prvi zvezdnik Lige NBA je z Miamijem le prišel do šampionskega prstana.

Rokomet

Boris Denić. Foto: BoBo
Boris Denić. Foto: BoBo

36. Šesto mesto na EP-ju
Reprezentanca je pod vodstvom Borisa Deniča osvojila šesto mesto na evropskem prvenstvu in se kasneje po šestih letih spet uvrstila na svetovno prvenstvo.

37. Koper korak od zaključnega turnirja v Ligi prvakov
Rokometaši Kopra so se v izjemni sezoni Lige prvakov uvrstili v četrtinale, kjer jih je zaustavil Atletico Madrid.

38. Gorenje državni prvak brez poraza
Velenjčani ob odlični domači sezoni uspešno nastopajo tudi v novi sezoni Lige prvakov.

39. Afera Montpellier
Stavna afera, v katero so rokometaši Montpellierja stavili na tekmo, na kateri so igrali. V klubu igrajo tudi trije slovenski rokometaši. Od teh je najkrajšo potegnil vratar Primož Prošt, ki je priznal, da je stavil in ostal brez službe.

40. Možganska kap Daniele Piedade
Nesrečen dogodek se je zgodil na pripravah Krima na novo sezono.

Hokej na ledu

Risi. Foto: www.alesfevzer.com
Risi. Foto: www.alesfevzer.com

41. Nova vrnitev risov v elitno divizijo
Hokejska reprezentanca je dobila SP divizije I v Ljubljani.

42. Propad Jesenic
Žalosten trenutek za ponos slovenskega športa.

43. Rusi svetovni prvaki
V finalu so premagali Slovaško s 6:2.

44. Lock-out v Ligi NHL
Ker med lastniki in igralcev še vedno ni prišlo do dogovora, v sezoni 2012/2013 ni bila odigrana še nobena tekma.

45. Igranje na prostem tudi v tem delu Evrope
Začelo se je s puljsko areno, podobne načrte pa ima tudi Olimpija, ki bo januarja igrala za Bežigradom.

Tenis

Grega Žemlja. Foto: BoBo
Grega Žemlja. Foto: BoBo

46. Dva slovenska finala
Polona Hercog je še drugo leto zapored slavila v Bastadu, Grega Žemlja pa je postal prvi Slovenec, ki je zaigral v finalu turnirjev serije ATP. Na Dunaju je moral priznati premoč Juanu Martinu del Potru.

47. Roger Federer se je (spet) zapisal v zgodovino
Tokrat zaradi sedmega naslova v Wimbledonu, Švicar se je za 17 tednov vrnil na vrh lestvice ATP in tako prebil mejo 300 tednov (natanko 302).

48. Mešano leto Rafaela Nadala
Sedmico je zadel tudi Rafael Nadal, ki je spet slavil v Parizu. A Španec je imel v drugi polovici sezone ogromno težav s koleni, zaradi česar je izpustil veliko turnirjev.

49. Andy Murray uresniči svoje sanje
Odštevanja je konec, Britanci so z Andyjem Murrayjem po številnih desetletjih le dobili novega zmagovalca na turnirjih za grand slam. Škot je slavil v New Yorku, še pred tem pa je v domačem Wimbledonu postal olimpijski prvak.

50. Karierni grand slam Šarapove
Rusinji je to uspelo z zmago v Parizu.

Atletika

51. Izjemen svetovni rekord ameriške ženske 4 x 100 metrov
Na olimpijskih igrah so tekle 40,82, s čimer so 27 let star svetovni rekord Vzhodnih Nemk popravile kar za 55 stotink sekunde.

David Rudisha. Foto: Reuters
David Rudisha. Foto: Reuters

52. David Rudisha
Na istem tekmovanju je svetovni rekord na 800 metrov postavil David Rudisha in s časom 1:40,91 prebil mejo 1:41.

53. LaRue začne teči za Slovenijo
Naturalizirani Brent LaRue je začel teči za Slovenijo. Na olimpijskih igrah se je tako na 400 metrov z ovirami prebil v polfinale in osvojil 13. mesto.

54. Naj gresta ali ne?
V domačih logih je odmeval primer Boštjana Buča in Nine Kolarič, ki sta izpolnila olimpijsko normo, a ju OKS ni poslal v London. Pri Buču se je kasneje izkazalo, da je padel na dopingu.

55. Smrt sodnika
Na mitingu v Düsseldorfu je kopje ranilo sodnika, zaradi česar je umrl.

Zimski športi

Planica. Foto: MMC RTV SLO
Planica. Foto: MMC RTV SLO

56. Prenovljene skakalnice v Planici
Sanje, da bi Planica postala moderni nordijski center, se počasi uresničujejo, saj so pod Poncami prenovili prvi skakalnici.

57. Tomaž Lovše zapusti Smučarsko zvezo Slovenije
Predsednik Smučarske zveze Tomaž Lovše se je ob koncu prejšnje sezone nekajkrat zapletel v besedne obračune z ekipo Tine Maze, kasneje pa še s predsednikom Olimpijskega komiteja Janezom Kocijančičem, nato se je odločil, da zvezo zapusti.

58. Fantastični Filip Flisar
Flisar je dobil tri tekme smučarskega krosa za svetovni pokal, s čimer si je zagotovil še kristalni globus.

59. Perko izkoristil vremensko loterijo
Rok Perko je na smuku v Val Gardeni s številko 35 osvojil drugo mesto.

60. Vsi obrazi Marcela Hirscherja
Veliki kristalni globus je v alpskem smučanju prvič dobil Marcel Hirscher. Pri tem pa velja izpostaviti, da je Avstrijec na nekaterih tekmah povozil kol, a tega ni priznal.

Kolesarstvo

Lance Armstrong. Foto: Reuters
Lance Armstrong. Foto: Reuters

61. Armstrong se preda
Lance Armstrong se je prenehal boriti z dopinškimi obtožbami, zaradi česar je nato ostal brez vseh sedmih zmag na Dirki po Franciji.

62. Contador od pekla do nebes
Alberto Contador je pozimi dokončno izgubil dopinški boj, zaradi česar je ostal tudi brez predlanske zmage na Dirki po Franciji, a se je zmagovito vrnil in dobil Dirko po Španiji.

63. Wiggins dobi Tour
Bradley Wiggins je postal prvi Britanec z zmago na francoski pentlji. Kasneje je osvojil še zlato olimpijsko medaljo na kronometru. Pred tem je bil že trikrat zlat v kolesarstvu na stezi.

64. Kolesarski prihodnosti je ime Matej Mohorič
Obetavni slovenski kolesar je postal svetovni mladinski prvak na cesti ter podprvak v vožnji na čas.

65. Brajkovič dobi Dirko po Sloveniji
Jani Brajkovič je prvič slavil na Dirki po Sloveniji. Dirko po Franciji je končal na devetem mestu, s čimer je izenačil dosežek Tadeja Valjavca iz leta 2008.

Motošporti

Sebastian Vettel. Foto: EPA
Sebastian Vettel. Foto: EPA

66. Vettel spet svetovni prvak
Sebastian Vettel je postal šele tretji voznik, ki je nanizal tri zaporedne naslove svetovnega prvaka v formuli ena.

67. Dokončno slovo Michaela Schumacherja
Druga kariera najuspešnejšega voznika v zgodovini formule ena ni bila tako uspešna, v treh sezonah se je veselil ene same uvrstitve na zmagovalni oder.

68. Devetica, devetica!
Sebastien Loeb je še devetič zapored postal svetovni prvak v reliju.

69. Drugi naslov Lorenza
Motociklist Jorge Lorenzo je še drugič postal svetovni prvak v razredu MotoGP. Na 18 dirkah je šestkrat zmagal, 10-krat je bil drugi, dvakrat pa je odstopil.

70. Upokojitev Stonerja
Casey Stoner se je pri vsega 27 letih odločil, da se upokoji. Avstralec je v letih 2007 in 2011 osvojil dva naslova svetovnega prvaka v razredu MotoGP.

Preostali slovenski uspehi

Mina Markovič. Foto: MMC RTV SLO
Mina Markovič. Foto: MMC RTV SLO

71. Ni ovir za Mino Markovič
Najboljša slovenska plezalka je spet osvojila skupni svetovni pokal v težavnostnem plezanju.

72. Slovensko plavanje
Damir Dugonjić je v celem letu osvojil kar sedem medalj, Slovenija je prvič osvojila medaljo v štafetah, Peter Mankoč pa je niz medalj na EP-ju v kratkih bazenih na 100 metrov podaljšal na 14.

73. Prvič štirje telovadci dobijo skupni seštevek svetovnega pokala
To so bili Mitja Petkovšek, Sašo Bertoncelj, Teja Belak in Saša Golob. Bogati beri v svetovnem pokalu je piko na i dodal Petkovšek z bronom na bradlji na EP-ju.

74. Prvi mednarodni naslov za Ljubljana Silverhawks
Najstarejša slovenska ekipa v ameriškem nogometu je prvič slavila v mednarodni ligi CEFL.

75. Številne, številne, številne medalje
V izjemno bogatem letu so medalje osvajali še slovenski judoisti (EP - srebro Lucije Polavder, bron Raše Srake, Ane Velenšek in Roka Drakšiča), kajakaši (EP - bron Benjamina Savška, Urša Kragelj dobi svetovni pokal), jadralci (srebrni medalji na EP-ju Vasilija Žbogarja in posadke Mrak & Černe), padalci (zlato na ekipnem SP-ju), balinarji (6 medalj na moškem EP-ju, 4 medalje na ženskem SP-ju), kegljačice (celjski Lanteks svetovni klubski prvak), šahistka (bron Ane Muzičuk na EP-ju), kolesarji (srebro Mihe Halzerja na SP-ju v disciplini eliminator), rafting (5 medalj na EP-ju) …

Upokojitve

Anja Pärson. Foto: EPA
Anja Pärson. Foto: EPA

76. Anja Pärson
Švedska alpska smučarka ima eno zlato olimpijsko medaljo, sedem zlatih na svetovnih prvenstvih, dva velika kristalna globusa, pet malih globusov in 42 zmag za svetovni pokal.

77. Andy Roddick
Američan ima eno zmago za grand slam, 13 tednov pa je bil na vrhu lestvice ATP.

78. Oscar Freire
Španski kolesar je osvojil tri naslove svetovnega prvaka na cestni preizkušnji.

79. Michael Ballack
Eden najboljših nemških nogometašev tega stoletja je državni prvak postal s Kaiserslauternom, Bayernom in Chelseajem.

80. Matic Osovnikar
Vrhunec je dosegel v letih 2006, ko je bil bronast na EP-ju v teku na 100 metrov, leto kasneje pa je bil edini belopolti finalist na svetovnem prvenstvu.

Smrti

81. Branko Elsner
V 83. letu nas je zapustil nogometaš, trener, selektor in pedagog.

82. Boris Breskvar
Teniški trener, ki je treniral največje nemške ase - Steffi Graf, Borisa Beckerja in Anke Huber.

83. Marko Rožman
Dolgoletni urednik športnega programa na TV Slovenija.

84. Alexander Dale Oen
Komaj 26-letni norveški plavalec je umrl zaradi težav s srcem.

85. Björn Sieber
23-letni avstrijski smučar je umrl v prometni nesreči.

Video

86. David Nalbandian brcne sodnika
V finalu teniškega turnirja Queens v Londonu je Argentinec David Nalbandian od jeze brcnil ogrado pri stranskem sodniku, ta se je podrla, tako da je udaril sodnika. Dvoboj je bil nemudoma končal, zmaga pa je pripadla Hrvatu Marinu Čiliću.

87. Kobe Bryant doseže 30.000 točk v Ligi NBA
Košarkar Los Angelesa je peti, ki mu je to uspelo. Pred njim so le še Kareem Abdul Jabbar (38.387), Karl Malone (36.928), Michael Jordan (32.292) in Wilt Chamberlain (31.419).

88. Ronaldo v posebnem šovu
Nekdaj najboljši nogometaš na svetu Ronaldo se je po koncu kariere precej zredil, zato se je odločil, da sodeluje v resničnostnem šovu, v katerem bo hujšal.

89. Ibrahimovićeve škarjice
To je bilo leto Zlatana Ibrahimovića. Za velik denar se je spet preselil v nov klub. Tudi v dresu PSG-ja navdušuje tako z bravurami kot z malo manj športnimi potezami. Posnetek pa prihaja s tekme švedske reprezentance, ki je na prijateljski tekmi premagala Anglijo s 4:2, Ibrakadabra je zabil vse štiri gole, zadnji pa je bil prav poseben.

90. Lahko še kdo dvakrat zadene v isto točko?
Vratar Al Jazire Ali Khaseif iz Združenih arabskih Emiratov je na tekmi azijske Lige prvakov dvakrat zapored zadel kamero, ki je snemala iz ptičje perspektive.

Šport v različnih medijskih oblikah

91. Film leta - Od kamna do kristala
Portret o prezgodaj umrlem alpskem smučarju Roku Petroviču.

92. Serija leta - Slovensko olimpijsko stoletje
Miha Žibrat in Andreja Okorn sta v 11. delih predstavila največje slovenske trenutke na olimpijskih igrah.

93. Knjiga leta - Levi horog
Športni filozof Lev Kreft v osmih esejih razmišlja o športu - od definicije lepote nogometa do "ekstremnega" Martina Strela.

94. Twitteraš leta - SloveniaFooty
Družbeno omrežje Twitter je brez dvoma eden od zmagovalcev leta, saj se širi s svetlobno hitrostjo, kar pomeni, da nastajajo številni računi, na katerih lahko dobite informacije iz najbolj različnih in specifičnih področij. Svet slovenskega nogometa izjemno kakovostno in široko pokriva Nejc Flander aka SloveniaFooty. Vreden sledenja. #ff

95. Podkast leta - First take (ESPN)
Nepogrešljiva športna oddaja, ki pokriva predvsem Ligo NFL in Ligo NBA.

Zanimivi članki na MMC-ju

96. Poljub Lindsey Vonn
Kdo je dobil poljubil od najboljše smučarke zadnjega desetletja in s tem celo zaslužil?

97. Predstavitev curlinga
Mlad šport pri nas, ki ima velike ambicije.

98. Popolnost v športu
Kaj imajo skupnega pikado, ameriški nogomet, snooker in bowling?

99. Intervju z Milanom Hosto
Športni filozof o športu na drugačen način.

100. Statistika na MMC-ju
V letu 2012 smo v tem mediju podrobneje predstavili statistiko, v rubriki Športni SOS pa lahko sami sodelujete z vprašanji iz sveta športa in športne statistike.