Foto: www.alesfevzer.com
Foto: www.alesfevzer.com

Veliko več mi pomeni, da bi osvojila kolajno na evropskem prvenstvu, kot da bi se še enkrat uvrstila na olimpijske igre. Če mi ne bo uspelo letos, pa prihodnjo sezono. Lahko bi rekla, da je to moj dolgoročni cilj, zaradi katerega se sploh vračam.

Čeprav sem vsa leta svetovni pokal na preskoku končala na vrhu, prvem ali drugem mestu, in bi mi taka uvrstitev letos prinesla tudi olimpijski nastop, ta sploh ni v ospredju mojih misli. Veliko več mi pomeni, da bi osvojila kolajno na evropskem prvenstvu, kot da bi se še enkrat uvrstila na olimpijske igre. Če mi ne bo uspelo letos, pa prihodnjo sezono. Lahko bi rekla, da je to moj dolgoročni cilj, zaradi katerega se sploh vračam.

Glede na to, da sem oba otroka rodila s carskim rezom, mi je bilo drugič malo lažje glede tega, kako se vrniti v proces treninga. Prvič sem se še malo lovila. Razlika je pa ta, da je doma z dvema veliko težje. Ko eden spi, drugi zagotovo ne, tako da počitka sploh ni. To se mi precej pozna po jutranjih treningih, ko imamo trikrat na teden triurni trening moči ... To me popolnoma ubije. Je kar težko. Tudi malo slabše spimo kot pri prvem, tako da se kar pozna.

Takoj sem vedela, da imam to željo, ker druga nosečnost ni bila načrtovana in mi je malo podrla tekmovalne načrte. Dobro sem vedela, čez kaj vse bom spet morala iti, a sem vseeno imela močno željo po vrnitvi. Zato je bilo morda malo lažje.

Dolga leta najboljša slovenska telovadka Teja Belak se v sezoni 2024 po dveh porodih vrača v reprezentanco. Čeprav ima še možnosti, da si na svetovnih pokalih na preskoku pribori olimpijski nastop v Parizu, to ni njen glavni cilj, razlog za vrnitev. Bolj si želi kolajno na evropskem prvenstvu, ki se ji je že nekajkrat izmuznila čisto za malo. Vir: STA