Wawrinka je prvič nastopal v Casablanci. Foto: EPA
Wawrinka je prvič nastopal v Casablanci. Foto: EPA
Flavia Pennetta
Flavia Pennetta je dvignila pokal v Marbelli. Foto: EPA

23. igralec na lestvici ATP je za zmago nad Romunom, ki je na lestvici uvrščen 20 mest niže, potreboval 77 minut. Prvopostavljeni Wawrinka je začel odločno, nasprotniku odvzel servis in povedel 3:1. Zmago v nizu je potrdil s ponovnim odvzemom servisa v osmi igri.

Hanescu, ki je Švicarja ugnal na obeh dozdajšnjih dvobojih, je v drugem nizu zaigral nekoliko bolje, a mu je Lausannčan dvakrat odvzel servis in povedel 5:1. Ob servisu za zmago se je dobremu prijatelju Rogerja Federerja nekoliko zatresla roka, Romun mu je odvzel servis, dvoboja pa je bilo konec, ko je začetni udarec zopet pripadel Wawrinki.

Z zmago na turnirju z nagradnim skladom 450.000 evrov je 25-letni Švicar končal niz petih zaporednih porazov v finalih turnirjev in po zmagi v Umagu leta 2006 drugič okusil slast zmage v karieri, prvič, odkar je februarja postal oče.

Pennetta osvojila prvi turnir letos
Flavia Pennetta
je zmagovalka turnirja v Marbelli. Drugopostavljena Italijanka je v finalu peščenega turnirja s 6:2, 4:6 in 6:3 ugnala Španko Carlo Suarez Navarro. Servirala je šest asov in Španki sedemkrat odvzela servis. Dvoboj je trajal nekaj več kot dve uri, Penetta pa je s to zmago osvojila prvi turnir sezone.

Casablanca
(450.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:

WAWRINKA (ŠVI/1) - HANESCU (ROM/3)
6:2, 6:3

MARBELLA
(220.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
PENNETTA (ITA/2) - SUAREZ NAVARRO (ŠPA/8)
6:2, 4:6, 6:3

PONTE VEDRA
(220.000 am. dolarjev, pesek)

Finale:
WOZNIACKI (DAN/1) - GOVORCOVA (BLR)
6:2, 7:5

Slovenska teniška igralka Maša Zec Peškirič se uspešno prebija skozi kvalifikacijae za turnir WTA v Barceloni z nagradnim skladom 220.000 ameriških dolarjev. Gorenjka je v 2. krogu kvalifikacij v treh nizih premagala tri mesta nižje uvrščeno (123. na lestvici WTA) in štiri leta starejšo Slovakinjo Zuzano Kučovo.

Barcelona, 2. krog kvalifikacij:
ZEC PEŠKIRIČ (SLO) - KUČOVA (SLK) 1:6, 6:4, 6:4